P1119501

Flera glädjebesked när Villa Lidköping vann med 6-1 mot Frillesås

”Ett bra dagsverk” – Så summerar tränare Johan Sixtensson kvällens seger borta mot Frillesås

Villa Lidköping studsade tillbaka efter förlusten mot Hammarby. En vass insats mot Frillesås på onsdagskvällen och två nya poäng i Elitserien.

– Ett bra dagsverk, vi har kontroll på matchen men är lite mer bestämda i första halvlek. I andra börjar vi bra och skapar tre bra lägen där vi ska koppla av dom, lyckas inte med det och dom reducerar. Det är aldrig någon fara att vi ska tappa ledningen men det kändes som att vi, omedvetet, spelar av matchen och sparar kraft inför fredag, säger Johan Sixtensson när han summerar matchen.

Martin Johansson blev kvällens första målskytt på en högerhörna. Erik Säfström fyllde sedan på med en fin auktion när han skottfintade sig förbi en försvarare och hittade Alexander Härndahl som satte 2-0. Och 20 minuter senare ökade han på ledningen till 3-0 med ett avslut från nära håll.

Christoffer Edlund avslutade halvleken med ett hörnskott i krysset och summeringsvis, som Johan Sixtensson nämner ovanför, så var det ett bestämt bortalag på isen.

I den andra halvleken pangstartade Villa Lidköping, spelmässigt, men inte målmässigt. Man höll säkert bollen i fem minuter och radade upp tre fina chanser inledningsvis, chanser som borde resulterat i minst ett mål.

Istället var det hemmalaget som reducerade på straff, men närmre kom man aldrig. Villa Lidköping var energifyllt och på ett stabilt sätt kunde man tillslut vinna matchen med 6-1.

P1119446

– Vi var nöjda efter matchen. En klar och tydlig seger, men det finns mer att plocka ur oss. Det är match redan på fredag och då är jag säker på att vi har massa energi kvar, säger Johan.

Det fanns mycket att prata om från kvällen på Sjöaremossen men vi måste nämna Alexander Karlgren som för första gången fick starta i Elitserien. Från sin ytterhalv var han riktigt bra i det defensiva spelet och var duktig på att sätta igång sina medspelare.

– Han är jättebra idag, det är inte lätt att komma in i tajmning, det är något helt annat att matcha, kontra träning. Han och Martin Andreasson håller ihop det bra på högerkanten.

Erik Säfström prisades som matchens lirare efter sin fina insats och höga delaktighet. Christoffer Edlund stod för ett hattrick och Johan Löfstedt såg pigg ut efter sin långa skadeperiod.

Nästa match spelas alltså på fredag, hemma i Lidköping, mot IK Sirius.

Matchfakta (Frillesås BK – Villa Lidköping 1-6)

0-1 Martin Johansson (Martin Karlsson) 3
0-2 Alexander Härndahl (Erik Säfström) 17
0-3 Erik Säfström 40
0-4 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 45
—–HALVTID—
1-4 Adrian Emretsson (straff) 57
1-5 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 62
1-6 Christoffer Edlund 90

Hörnor:

Frillesås: 1
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:

Frillesås: 1×10
Villa Lidköping: 2×10

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson
Alexander Karlgren – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Johan Löfstedt – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Tobias Augustsson, Theo Lewerin, Jesper Thimfors (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln