broberg

Joel Broberg fick fira födelsedagen med mål och seger mot Sandviken

Villa Lidköping får fira nyår som serieledare – det efter att man besegrat toppkonkurrenten med 5-3: ”Tuff match och vi är nöjda med två poäng”

Fina spelkombinationer, årets läckraste passning, födelsedagsmål, hattrick och mängder med fina brytningar. Det var många positiva saker att ta med sig in till det nya året. En av dom var slutresultatet – 5-3.

-Vi är nöjda. Det var tuff match på förhand och det blev tufft där ute så vi är glada för två poäng, säger Ludvig Johansson som idag blev matchens lirare. 

Villa Lidköping öppnade starkt. Det var ett fokuserat hemmalag som fick den starten man ville. Martin Andreasson visade vägen och smällde upp en hörna i nättaket efter fem minuter. Tio minuter senare var det dags för Christoffer Edlund att, med draghjälp av Martin Karlsson, sätta 2-0.

-Vi öppnar bra och är påkopplade från start. Skönt att vi lyckas göra 2-0 ganska tidigt och även om dom har mycket boll så är vi aggressiva i defensiven och vi löser de flesta lägena, säger Johansson. 

Joel Broberg som idag fyller 21 år hade mycket boll i den första halvleken. Tre gånger om höll han på att snurra upp Sandvikenförsvaret på egen hand och han var alla tre gånger nära ett drömmål. Det skulle dock, helt välförtjänt komma ett Broberg-mål. 3-0 efter 35 minuter. Johan Löfstedt drog på sig ett par spelare, droppade in till Martin Karlsson som bytte riktning, satte bollen i sidan till Joel Broberg och 3-0 var ett faktum.

Halvtidsreslutatet skrev till 4-1 efter ett reduceringsmål av Sandviken och ett drömmål av firma Löftstedt/Edlund. 

Alexander Karlgren vann först en tuff situation på egen planhalva. Han sätter sedan bollen till Johan Löfstedt som tar hem bollen, men när alla tror att Johan ska lugna ner spelet så smäller han en djupledspassning över hela banan till Christoffer Edlund som blir helt ren.. och kan göra 4-1.

HIGHLIGHTS: Se Johan Löfstedt enorma passning här >

Vad sa ni i paus?

-Vi var nöjda med första halvlek och bestämde oss för att fortsätta med det vi gjorde, ha tålamod framåt och ta lägena när dom kommer. Vi kände ingen stress för att dom hade mycket boll.

Ni håller dom borta från de farliga målchanserna, även om ni släpper in två mål i slutet?

-Ja, visst, Sandviken har mycket boll men kommer inte till jättebra lägen och då är det ingen idé att vi har bråttom framåt.

Christoffer Edlund avslutade Villa Lidköpings målskytte med att fullborda sitt hattrick, på straff i matchminut 75. Sandviken reducerade två gånger om i slutet men var egentligen aldrig nära.

Nu väntar träning på nyårsafton och nyårsdagen innan Villa Lidköping reser till Stockholm för match mot Tellus på lördag. 

-Två dagars vila till nästa match så det blir lite extra rehab och ta hand om kropparna, sedan kör vi igen.

Matchfakta (Villa Lidköping – Sandvikens AIK 5-3)

1-0 Martin Andreasson (Erik Säfström) 5
2-0 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 14
3-0 Joel Broberg (Martin Karlsson) 35
3-1 Hannes Edlund 36
4-1 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 41
—–HALVTID—
5-1 Christoffer Edlund (straff) 77
5-2 Lucas Widman (Albin Bjerkegren) 84 hörna
5-3 Albin Airisniemi (Daniel Berlin)

Hörnor:

Villa Lidköping: 8
Sandvikens AIK: 14

Utvisningar:

Villa Lidköping: x10
Sandvikens AIK: 1×10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Alexander Karlgren – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Johan Löfstedt – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Petter Björing, Theo Lewerin, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln