FAB3123

Damlaget vann den viktiga seriefinalen – fortsatt obesegrade

Damlaget drog ifrån Västerås i tabellen – säsongens fjärde seger mot regerande sm-vinnarna: “Vi är mentalt starka just nu”

Två gånger i Svenska Cupen och nu två gånger i seriespelet. Villa Lidköping visade prov på hög lagmoral när man besegrade Västerås på onsdagseftermiddagen.

-Det är otroligt skönt med två poäng till. Vi har mycket plus på Västerås nu och det är viktigt, säger Viktoria Karlsson efter matchen.

Det var Villa Lidköping som öppnade målskyttet och tog tag i taktpinnen. Laget ägde mycket boll men hade inte riktigt den skärpan i passningsspelet för att kunna skapa många bra målchanser. Istället turades man om med Västerås att göra mål och efter 45 minuter stod det 2-2 på tavlan.

Vad sa ni i paus?

-Att vi skulle bli mer bestämda i allt vi gör, det är vi som ska äga matchen på vår hemmaplan och vi ville skapa mer fasta situationer och vi gör ju två hörnmål. Vi gör en bra andra halvlek.

Verkligen. Även om det skulle dröja ett tag innan de avgörande målen kom så var det hemmalaget som klev ut till den andra halvleken med en fin inställning, en inställning som räckte hela vägen till en kontrollerad seger.

Matilda Svenler lurade bort tre Västeråsspelare vid egen avbytarbås och frispelade Moa Friman till 3-2. Minuten efter var det ombytta roller när Moa Friman frispelade Matilda Svenler som satte 4-2. Där tog bortalaget en timeout men det hjälpte inte. Villa Lidköping hade bestämt sig och då är laget svårt att slå.

Julia Wallgren skickade upp en hörna till nättaket till 5-2 och där var matchen avgjord. Västerås lyckades aldrig ta sig igenom ett hårt jobbande Villa Lidköping som stod för en fin defensiv prestation.

-Vi fick bort deras tongivande spelare ganska bra och då kom de ingenstans. Vi gör det otroligt bra defensivt och hela laget jobbar hårt. Det är defensiven som gör att vi vinner idag, säger Karlsson.

Nu väntar ett par dagar återhämtning och träning inför en viktig och tuff bortamatch mot AIK på lördag.

-Det gäller att vi håller i nu och vi kan vara frisk och fria från skador. Det är en lång säsong.

SOR1993

Matchfakta Villa Lidköping – Västerås SK (5-2)

1-0 Tilda Ström (Moa Friman) 4
1-1 Tova Grönoset (Galina Mikhailova) 7
2-1 Moa Friman (Sanna Gustafsson) 11
2-2 Bella Aronsson (straff) 40
—–HALVTID—–
3-2 Moa Friman (Matilda Svenler) 59
4-2 Matilda Svenler (Moa Friman) 61
5-2 Julia Wallgren (Sanna Gustafsson) hörna 73

Hörnor:

Villa Lidköping: 10
Västerås SK: 7

Utvisningar:

Villa Lidköping: 2×10
Västerås SK: 3×10

Så spelade Villa Lidköping:

Pernilla Elardt
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Wilma Wachenfeldt
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Malin Kall, Sofia Eriksson, Julia Wallgren, Annie Berner och Sofie Millqvist (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se