IMG 6162

Villa Lidköping delade ut julmat till behövande familjer på julafton

Villa Lidköping delade ut 250 matlådor med julmat på julafton – behövande familjer fick god julmat från klubbens partner Dafgårds

Villa Lidköping arbetar i sin dagliga verksamhet för ett bättre samhälle. Förutom punktinsatser runt om i Skaraborg som bland annat integrationssamarbeten, välgörenhetsinsamlingar och reflexutdelning till skolor så sätter man även över 400 barn i rörelse varje vecka.

Under julafton var det dags att återigen göra en punktinsats, en insats för familjer och personer som inte har den julafton som många drömmer om. En del personer har en jul i ensamhet, en tuff ekonomisk situation och får vara utan julmat och glädje. Villa Lidköping bestämde sig därför för att ge dessa familjer julmat, en stund av glädje, samhörighet och gemenskap.

Under två timmar på Julafton delades 250 julmatslådor ut och Villa Lidköping vill rikta ett stort tack till klubbens samarbetspartner, Dafgårds, som skänkte all mat och Hela Människan, en samlingsorganisation för kyrkornas sociala arbete.

– December och julen är en dyr månad för många familjer och dessutom känner sig en del som ensammast under julen. Att vi med hjälp av Dafgårds, Rydéns och Hela Människan förhoppningsvis underlättade, om än litegrann, känns fantastiskt. Tanken var att bistå med julbord i vår restaurang men tyvärr satte situationen i samhället stop för det. Vi vill vara en förening som skapar samhörighet även utanför Sparbanken Lidköping Arena, säger Jakob Kaufmann, marknadsansvarig i Villa Lidköping.

IMG 6160


”Skänkte vinterjackor till bostadslösa”

Förutom att Villa Lidköping delade ut julmat så har man även under december, tillsammans med Rydéns, skänkt vinterjackor till bostadslösa i Lidköping. En insats som värmer lite extra och som förhoppningsvis ger ännu mer värme till utsatta personer.

– Med Lidköpings starkaste varumärke följer också ett ansvar. Vi vill och ska ta ett ansvar för det samhälle vi verkar inom genom att utnyttja de resurser vi har möjlighet till. Gör vi det på rätt sätt är vi inte bara en bandyklubb utan också en positiv drivkraft i samhället, avslutar Kaufmann.

IMG 6333


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se