FAB7118

Villa Lidköping förlängde segersviten mot IFK Vänersborg

Herrlaget bygger vidare på sin segersvit mot Vänersborg – Christoffer Edlund med fyra mål: ”Vi fick bra snurr på spelet”

2-1-ledning i paus blev 5-1 efter fulltid. Villa Lidköping har inte förlorat mot Vänersborg på 2957 dagar och idag blev det en komfortabel seger.

-Det kändes bra idag, vi fick bra snurr på spelet mot ett lågt stående Vänersborg, vi får dom att stå ganska stilla i sitt försvarsspel, säger en vass Erik Säfström efter matchen.

Matchen den tog Villa Lidköping tag i direkt. Det var också, välförtjänt, Villa Lidköping som gjorde matchens första mål. Johan Löfstedt slog en fin passning i djupet till Erik Säfström som fri med målvakten satte 1-0.

-Jag låg lite högre upp än vanligt för att dra med mig någon spelare och öppna upp för Johan. Sedan ser jag hålet som blir i deras försvarslinje så jag sticker i djupet och då slår Johan en fantastisk fin passning som jag plockar ner och sätter högt, säger Säfström.

Christoffer Edlund såg till att Villa hade en tvåmålsledning efter 25 minuter och Vänersborgs offensiva kraft kom på individuella prestationer.

Efter halvtimmen i Arena Vänersborg gjorde hemmalaget sitt första och enda mål i matchen. Ilja Grachev fick en passning på egen planhavla, av Adam Blomster, och tog ett relativt tidigt skott på Jesper Thimfors.

Villa Lidköping tog tillvara på sin ledning och Christoffer Edlund målsugen. Efter timmen spelad så var det dags för Christoffer att smäla dit 2-1 och 3-1 och matchen den släppte aldrig bortalaget. IFK Vänersbort valde att ställa sig i eget straffområde för att göra det trångt för Villa. Något man delvis lyckades med men man hade aldrig något att sätta emot.

-Överlag så står nästan alla lag lågt om man gör bra saker, vi ville försöka trä in bollen för att sedan gå runt lite mer än vanligt. Sedan var det viktigt för oss att dom inte skulle få ställa om på oss.

Det blev seger med 5-1 och Villa Lidköping kan nu rikta in sig på en supertuff vecka med tre hemmamatcher. Hammarby på tisdag, AIK på fredag och Broberg/Söderhamn på söndag.

-Det finns mer att hämta, vi var inte nöjda med matchen mot Edsbyn, vi gick ner lite i tempo överlag, speciellt i andra halvlek. Idag var det vi som styrde matchen så som vi ville. Nu ska vi ladda på för en viktig vecka.

FAB7121

Matchfakta (IFK Vänersborg – Villa Lidköping)

0-1 Erik Säfström (Johan Löfstedt) 10
0-2 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 25
1-2 Ilja Grachev (Adam Blomster) 34
—–HALVTID—
1-3 Christoffer Edlund (straff) 62
1-4 Christoffer Edlund
1-5 Christoffer Edlund

Hörnor:

IFK Vänersborg: 2
Villa Lidköping: 8

Utvisningar:

IFK Vänersborg: 1×10
Villa Lidköping: 0x10

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Tim Persson – Christoffer Edlund – Joel Broberg

Avbytare: Johan Löfstedt, Alexander Härndahl (Jr), Theo Lewerin, Alexander Karlgren, Martin Berggren (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln