SOR2829

Tungviktsmöte kryddar till #Superveckan – Villa Lidköping tar emot AIK

Sista grundserieronden mot guldkandidaten – Villa Lidköping ställs mot AIK Bandy på hemmaplan: ”Något utöver det vanliga”

Superveckan är igång och det blev en dramatisk start på tisdagskvällen. Villa Lidköping besegrade Hammarby med uddamålet och tog två viktiga poäng. På fredagskvällen kommer ytterligare ett stockholmslag på besök – AIK Bandy.

– Det ska bli häftigt. Det är dessa matcher man vill spela, vi har en bra känsla sedan senaste mötet med AIK och nu får vi spela på hemmaplan med allt vad det innebär. Vi saknar såklart publiken men det är alltid kul att spela hemma, säger Martin Johansson. 

I senast mötet vann alltså Villa Lidköping. En match som stod och vägde länge men när Villa Lidköping drog ifrån i mitten av den andra halvleken så orkade inte AIK stå emot. Martin tror på en liknande match på fredagskvällen och ser fram emot uppgiften.

– Det var en tight match senast, en riktigt tungviktarmatch. Det var tuppfäktning och en häftig match att spela. Något utöver det vanliga. Det kommer säkert bli något liknande på fredag och det ska bli väldigt inspirerande.

Villa Lidköping som står för matchvärdskapet kommer till matchen med 6-5 mot Hammarby. Matchen på fredagen är den andra på fyra dagar men inte den sista den här veckan. Redan på söndag kommer Broberg/Söderhamn på besök och nästa vecka väntar Sandviken (onsdag) och Sirius (fredag).

– Det gäller att vi är nogranna. Nu har vi tre hemmamatcher den här veckan så vi slipper tänka på resorna. Vi kan träna på och förbereda oss på ett bra sätt, mellan varje match.

Hur är känslan i truppen? 

– Den är bra. Vi fick ju en ofrivillig vila i och med corona men nu känns det som de ska göra inför slutskedet av serien och inför kommande slutspel. Vi har hela tiden som mål att vara som bäst i slutet av mars.

AIK kommer till matchen med tre raka segrar. 11-1 mot Tellus, 8-5 mot Bollnäs och nu senast 6-2 mot Sandviken. Laget ligger trea i tabellen på 29 poäng, två poäng bakom serieledande Villa Lidköping men med en match mindre spelad.

Matchen den startar 18.00 och sänds på SportbladetPlay där sändningen startar redan 17.40 med livestudio. Villa Lidköping sänder också live inför matchen, redan klockan 17.00. Se avsnittet direkt i spelaren nedanför eller via den här länken: KLICKA HÄR >

SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det första avsnittet.
SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det andra avsnittet.
SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det tredje avsnittet.
SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det fjärde avsnittet.
SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det femte avsnittet.
SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det sjätte avsnittet.
SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det sjunde avsnittet.
SE MER AV #VLBKLIVE: här kan du se reprisen av det åttonde avsnittet.

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 20
Lag:  Villa Lidköping – AIK Bandy
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 18.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>

BANNER MALL sport


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln