SOR3908

Toppstriden fortsätter – ikväll mot Sandviken i Göransson Arena

Viktig toppmatch mot ett hemmastarkt Sandviken – så ska Villa agera ikväll: “Vi måste göra en riktigt, riktigt bra match för att vinna ikväll.”

Superveckan blev en succé. Tre av tre segrar och Villa Lidköping toppar Elitserien inför en viktig matchvecka med start mot fjärdeplacerade Sandviken. 

– Vi är mycket nöjda med veckan som var och har mycket energi med oss. Full pott är mycket bra och vi hade en stegrande form ju längre veckan gick.

Om du kort summerar alla tre matcherna, vad tar ni med er då?

– Mot Hammarby hade vi en bra offensiv men en sämre defensiv. AIK-matchen visste vi skulle bli tuff och jag är stolt över att vi var såpass lugna trots underläget och det är starkt att vi vrider tillbaka den matchen. Söndagens seger mot Broberg visar på en mental styrka, starkt att orka ladda om efter fredagens match, säger Johan Sixtensson.

Nu väntar ett hemmastarkt Sandviken som endast förlorat en match i Göransson Arena den här säsongen – mot AIK. Lagen har ställts mot varandra vid två tillfällen under året och i Svenska Cupen var det Sandviken som tog två poäng och i grundserien vann Villa Lidköping med 5-2. Sixtensson vill se en stark defensiv mot ett lag som gärna vill bli spelförande.

– Jag vill se att vi är bra defensivt och får en bra bollhållning genom matchen. Sandviken är duktiga på att hålla i bollen och har individuella kvalitéer som vi måste se upp med, vi måste göra en riktigt, riktigt bra match för att vinna ikväll.

Har Sandviken imponerat på dig i serien?

– Det ändå säga, Sandviken har gjort det jättebra såhär långt, speciellt de yngre spelarna som kommit in i deras lag. Det är ett jättebra bandylag.

Villa Lidköping toppar Elitserien på 35 poäng med 21 spelade matcher. Sandviken har i skrivande stund den sista topp 4-platsen med sina 31 poäng. Däremellan hittar vi Edsbyn på 32 poäng (22 spelade matcher) och AIK på 31 poäng (20 spelade matcher). Till kvällens match saknas Johan Löfstedt (sjuk) och Felix Pherson (skadad).

Matchen den startar 18.00 och sänds på Sportbladet Play. Vidare den här veckan så spelar herrlaget på fredag mot IK Sirius på Studenternas och damlaget mot Sandvikens AIK på lördag i Sparbanken Lidköping Arena.

LÄS MER: ”Boka mat och dryck samt hylla seriesegrarna mot Sandviken”

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 22
Lag:  Sandvikens AIK – Villa Lidköping
Var: Göransson Arena
Tid: 18.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>

BANNER MALL sport


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln