FAB5810

Damlaget vässar slutspelsformen – näst sista grundseriematchen mot Sandviken

Seriesegern är i hamn – då väljer Villa Lidköping att se återstående matcher som kvartsfinaler: “Väljer mentalt att kliva in i slutspelet redan nu”

Villa Lidköping har såhär långt gott rent i Elitserien och efter förra helgens dubbla vinster så säkrade man förstaplatsen. På lördagen spelas, vad man valt att kalla ”kvartsfinal 1” mot Sandviken.

– Vi ser de två sista matcherna som kvartsfinaler och väljer mentalt att kliva in i slutspelet redan nu, säger Christer Andersson.

Hur viktig var den här seriesegern?

– Viktigt på många sätt. Dels mentalt, att vi får betalt för det hårda arbete vi lagt ner. Men även för att vi får välja själva nu och har ju allt i egna händer nu. Sedan så blir det ett långt slutspel eftersom man flyttat finalen.

Lördagens motstånd heter Sandvikens AIK. Laget ligger på en femteplats och kommer till matchen efter en tuff period med fyra förluster. Topp kvartetten är redan spikad så Sandviken, likt Villa Lidköping, spelar för att hitta en fin slutspelsform.

Vad är den största skillnaden den här säsongen?

– Det är mycket men dels så har vi fått in viktiga spelare i truppen som har gjort det jättebra, sedan så har alla en hög och jämn nivå. Men framförallt så har de yngre spelarna fått växa till sig och tar för sig mycket mer, svarar Ida Friman.

Grundseriens sista match spelas mot KS Bandy, den 20 februari i Ale Arena. Eftersom Villa Lidköping har vunnit serien så får man hoppa direkt in i semifinalspelet, en serie som startar den 6 mars.

Matchen den startar 15.00 och sänds på Sportbladet Play. 

FAB6712

Vill du se matchen på plats så kan du boka plats i Bandyportföljen. Information & bokning (Villa Lidköping – Sandvikens AIK 13 FEB)
-Hylla seriesegrarna och ladda upp inför slutspelet 
-Pastabuffé och bandy för 125kr
-Öppnar kl.13:30, matchstart 15:00
*Boka via mail till boka@nittontrettiofyra.se (Max 4st per sällskap). Du kan även boka via den här länken, i kommentarsfältet på Facebook >
 
(!) Villa Lidköping och 1934 Restaurang & Konferens följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler för att skapa en trevlig och smittsäker kväll – välkomna.

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 16
Lag:  Villa Lidköping – Sandvikens AIK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 15.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln