FAB7601

Hemmastarkt Motala – så ska Villa Lidköping ta ett stort steg mot målet

Två hinder kvar i grundserien – Villa Lidköping avslutar bortamatchandet mot Motala: “Håller en hög klass i sina bästa stunder”

Grundserien lider mot sitt slut och efter 24 omgångar är det Villa Lidköping som toppar Elitserien på 39 poäng. Ett före AIK. Efter onsdagens derbyseger rundar man av bortamatchandet mot IFK Motala.

– Vi är nöjda med matchen mot Vänersborg. Vi vinner en tuff match. Vänersborg är bäst första 15 men efter det så tar vi över och sedan tycker jag att vi dominerar. När vi klippte ihop matchen så tror jag att de hade tre avslut på Thimfors (Jesper). Dom försvarar sig bra och vi jobbar hårt, vi har stort tålamod och litar på varandra, säger Johan Sixtensson.

På fredagskvällen skrinnar Villa Lidköping ut på K Bygg Arena mot ett Motala som har en minst lika viktig match som Sixtenssons mannar. IFK Motala har 21 poäng och fightas i ett getingbo med Sirius (22p), Vetlanda (22p), Hammarby (21p), Broberg/Söderhamn (20p) och Bollnäs (17p) om en slutspelsplats.

Villa Lidköping har som målsättning att vinna sina två sista matcher och på så sätt vinner man alltså också grundserien efter 26 omgångar. Med sina 39 poäng och 96 plusmål så är man ett poäng och 8 mål före AIK.

Vad har vi att vänta ikväll?

– En tuff match. Det är ett stimlag. Motala håller en hög klass i sina bästa stunder. Vissa spelare sticker ut mer än andra och det finns många bra bandyspelare att hålla reda på, svarar Johan.

Vad blir viktigt för oss?

– Framförallt att vi laddar om och hitta rätt energinivå. Det ska inte vara svårt, vi ligger först och vill stanna där, vi vill sätta oss i en bra sitts inför slutspelet och har massa att spela för.

Efter Motalamatchen så blir det tre dagars matchledigt innan grundserien avslutas med en full omgång. Villa Lidköping avslutar mot Frillesås – tisdag den 23 februari, 19.00 i Sparbanken Lidköping Arena. Direkt efter den matchen är det dags att välja slutspelsmotståndare.

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 25
Lag:  IFK Motala – Villa Lidköping BK
Var: K Bygg Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>

BANNER MALL sport


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln