FAB6425

Klart: så avgörs damslutspelet – Villa Lidköping har gjort sitt val

Villa Lidköping tar med sig Skutskär på sin semifinalsida – så avgörs slutspelet: “Vi har rustat för det här i ganska många år”

Under lördagen avslutades Elitserien Dams grundserie och Villa Lidköping vann Elitserien efter makakösa 17 raka segrar. Under söndagen genomfördes de slutspelsval som ligger till grund för hur SM-slutspelet ska spelas. 

Lördagen bjöd på den 17:e och sista grundserieomgången i Elitserien Dam och därmed är nu dags att ta sig an det stundande SM-slutspelet. Under söndagsförmiddagen genomfördes de slutspelsval som ligger till grund för spelordningen i slutspelet och detta gjordes enligt följande regelverk:

  1. Lag 1-2 direkt till semifinal där Lag 1 väljer ett av lagen placerat 3 eller 4 i grundserien på sin sida i slutspelsträdet.
  2. Lag 3-6 till kvartsfinal där placerat lag 3 väljer motståndare av placerat lag 5-6 i grundserien.

Vinnare av grundserien, med imponerande 17 segrar av 17 möjliga, blev Villa Lidköping BK och de valde under söndagen att spela på samma slutspelshalva som fjärdeplacerade Skutskärs IF. Det innebär att andraplacerade Västerås SK och tredjeplacerade AIK Bandy hamnar på samma halva.

– Det är klart att känslan är på topp. Vi har rustat för det här i ganska många år och i år så är vi verkligen redo att ta oss hela vägen. Jag känner att vi har enorma möjligheter och förutsättningarna finns, men så får vi se om vi orkar hela vägen. Det är en annan sak, säger Christer Andersson efter klubbens första serieseger någonsin på damsidan.

I kvartsfinalvalen var det sedan AIK Bandys tur att välja först och där föll valet på femteplacerade Sandvikens AIK och inte på sjätteplacerade Mölndal Bandy. Istället kommer de sistnämnda att ställas mot Skutskärs IF i den andra kvartsfinalen.

Så spelas SM-slutspelet:

Kvartsfinaler (Kvartsfinaler spelas enligt UEFA-modellen där bäst placerade lag avslutar hemma)

Match 1: AIK Bandy – Sandvikens AIK (Segrare: Ej klart)
Match 2: Skutskärs IF – Mölndal Bandy (Segrare: Skutskär)

Semifinaler (spelas i bäst av tre matcher)

Match 1 (6/3 B & 13/3 H): Skutskärs IF – Villa Lidköping BK
Match 2: Västerås SK – AIK Bandy/Sandvikens AIK

SM-finalen spelas i Uppsala den 27 mars.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se