FAB7703

Elitserieslutet och slutspelsvalet – här är läget inför #VLBKFBK

Björling hoppas på en stegrande slutspelsform – ikväll avslutas Elitserien: “Det känns tryggt”

25 omgångar ska bli 26. Villa Lidköping står som seriesegrare men avslutar alltså Elitserien ikväll mot Frillesås.

– Det är en betydelselös match för båda lagen men jag tror att de jagar sitt poängrekord och vi ska försöka avsluta serien på ett snyggt sätt, säger Petter Björling.

De flesta matcherna i omgång 26 är avgörande på många sätt. Det är flera lag som slåss om de sista slutspelsplatserna och i toppen fightas AIK och Sandviken om andraplatsen. För Villa Lidköpings del kan man gå ut och njuta av sin fina serieseger, mot ett Frillesås som också kan spela helt avslappnat.

– Det var en skön känsla i fredags även om vi inte trodde att vi skulle ta hem serien i just den matchen. Nu kan vi gå ut och njuta ikväll, av att vi har vunnit serien.

Vad blir viktigt ikväll, när matchen inte gäller något rent tabellmässigt?

– Vi ska försöka hitta små saker i vårt spel som ska göra att vi vinner matchen. Vi är bättre på varje position än vad Frillesås är så jag tror att om vi går ut och är fokuserade så ska det gå bra.

Direkt efter matchen är det dags för de klassiska slutspelsvalet. Ett slutspelsträd ska formas och det är Villa Lidköping som får välja först. Hur man ska välja? Det är fortfarande väldigt oklart med tanke på hur tabellen ser ut.

LYSSNA HÄR: följ slutspelsvalet direkt via Radiosporten från 21.20 >>

– Det är svårt. Vi hade ett möte igår efter träning och kollade på vilka vi eventuellt kan få välja och vilken semifinalsida. Man tänker mycket just nu men vi får avvakta och se, det kan gå hur som helst ikväll.

Hur går ett slutspelsval till för er i laget?

– Det är en omröstning i laget, man lyfter upp alla lagen och jobbar sig igenom, för- och nackdelar, vilka man har ett bra facit emot, formen, om man vill spela inomhus eller utomhus, lång eller kort resa, det är många aspekter.

Hur är känslan i laget och för dig?

– Känslan är bra. Det känns som att vi har en stegrande formkurva på många spelare. För egen del känns det bra. Felix (Pherson) blev ju skadad så jag fick gå tillbaka till högerhalven och det känns tryggt. Jag hoppas att formen ska stiga lite mer till- och under slutspelet men det är bara att tugga på.

Kvällens match startar 19.00 och sänds på Sportbladet Play. Vi kör som vanligt ett livesänt matchuppsnack i form av #VLBKLIVE, en timme innan avslag men Villa Lidköping kommer även att sända live runt 21.30. Då ska vi prata slutspel.

(Ovan hittar du programmet inför matchen – du kan också klicka här för att komma till sändningen >>).


(Ovan hittar du programmet efter matchen – du kan också klicka här för att komma till sändningen >>).

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 26
Lag:  Villa Lidköping – Frillesås BK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>

BANNER MALL sport


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln