SOR1521

Martin Karlssons tankar efter semifinalstarten – chans till revansch imorgon

Kapten Karlsson efter semifinalstarten och inför fortsättningen: ”Vi kommer inte stressa upp oss för att vi förlorar en match”

Säsongens roligaste period är här. Semifinalerna är igång och Villa Lidköping fick se sig besegrade i den första matchen. Nu väntar retur i Göransson Arena i en matchserie där laget som är först till tre segrar spelar SM-final.

– Det är skönt med täta matcher. Vi ska ha en bra träning på måndagen och sedan åker vi upp till Sandviken med revanschlusta. Är det någon säsong det inte spelar så stor roll om man spelar hemma eller borta så är det i år. Göransson Arena har ungefär samma mått och samma is, det är likvärdiga hallar så vi har lika stor chans att vinna där som här. Vi ska göra en bra match, säger Martin Karlsson.

Att Villa Lidköping saknade Christoffer Edlund och Felix Pherson är inget Martin Karlsson vill skylla på, han litar fullt ut på hela truppen och han trivs, oavsett vilken trupp som ställs på isen.

– Vi har haft folk borta hela säsongen och det är bara att gilla läget, vi har en fin trupp och har andra spelare som kommer in och kör istället. Det är en sak om vi förlorar, har gjort vårt bästa och inte räckt till riktigt, men jag tycker att vi kan bättre än vad vi visade igår och då kan man inte skylla på att någon är borta.

FAB1776

Vad är det Sandviken gör bra tycker du?

– Dom är skickliga på att äga boll, de nyttjar hela isen och det är svårt att komma åt och låsa fast dom. Man måste få Sandviken att komma till halvtaskiga lägen och vinna bollen, jag tycker att vi gör det bra men vi har ett par svackor och där tappar vi matcher.

Villa Lidköping tränar idag (måndag) vid lunchtid och därefter kommer man prata ihop sig inför den andra semifinalen som spelas 18.00 på tisdagen i Göransson Arena, Sandviken.

– Det är först till tre matcher. Vi är mentalt förberedda för en tuff matchserie och vi kommer inte stressa upp oss för att vi förlorar en match, avslutar Karlsson.

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, SM-Semifinal 2:5
Lag:  Sandvikens AIK – Villa Lidköping BK
Var: Göransson Arena
Tid: 18.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln