FAB2726

Så ska Villa Lidköping agera i semifinal 4 – ikväll mot Sandviken

Villa Lidköping siktar på ny SM-final – kan slå in matchbollen ikväll: ”Vi kommer säkert möta ett lag i desperation”

Villa Lidköping har vänt runt semifinalserien mot Sandviken. Laget leder nu med 2–1 – efter seger i söndags – och kan nu avgöra ikväll.

Skön seger senast, kul att vara igång igen och det var ju speciella förutsättningar. Jag tycker att det var en bra bandymatch efter vad båda lagen kommer in med för situation. Det blev en komfortabel seger men det kändes som att Sandviken slutade spela vid 5–2, säger Johan Sixtensson.

Johan hyllar den defensiva insatsen i matchen som Villa Lidköping vann med 9–2 (3–1). Nu tror han på ett desperat hemmalag och har klart för sig hur sitt lag ska bemöta Sandviken.

Vi var bra defensivt och spelade uppoffrande. SAIK hade svårt att skapa chanser men var vassa på hörnor, det ska vi se upp för. I övrigt så spelade vi på många och flyttade bollen bra och då blir vi giftiga.

Vad har du för tankar om kvällens match, ni kan ju avgöra och det är alltid lite speciellt att slå ”spiken i kistan”?

Det är alltid lite svårt. Men man har hellre det här läget än omvänt. Vi kommer säkert möta ett lag i desperation och det gäller att vi möter det med desperation, samtidigt med kloka skallar. Vi ska verkligen känna att vi vill vinna matchen. Vi har vart i den här situationen förut så det är bara ta med det och gasa.

Man ska ha klart för sig att det är två lag som har haft majoriteten av sina trupper sjuka. Om det påverkar en fjärde match? Det tror Johan, men han ser också möjligheten att få nyttja sin breda trupp.

– Det känns ändå bra, men det är alltid svårt. Vi kommer säkert vara lite trötta och det kommer även Sandviken men vi har en bred trupp och kan rulla på mycket folk, det ska vi nyttja.

Matchen den avgörs i Söderhamn och Hälsingehus Arena, detta efter att Göransson Arena har stängt ner för vaccinationsplats. Semifinalen startar 18.00 och sänds som vanligt på Sportbladet Play.


(Se när Villa Lidköping vann semifinal 3:5 med 9-2)

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, semifinal 4:5
Lag:  Sandvikens AIK – Villa Lidköping
Var: Hälsingehus Arena
Tid: 18.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln