P1144025

Officiellt | Villa Lidköping flyttar upp Melker Broberg – förenas med storebror

Bröderna Broberg förenas i herrlaget  – Villa Lidköpings kontrakterar Melker Broberg: ”Vi är inte helt olika varandra”

En talang, ytterligare en med efternamnet Broberg kommer att glida ut på isen i vinter. Nu står det klart att klubben kontrakterar Melker Broberg som är en egen produkt från juniorbandyn.   

– Det känns jättebra såklart, att få spela med de stora grabbarna på riktigt är något man strävat efter och nu ska det bli verklighet. Jag är otroligt motiverad, säger Melker som nu alltså ska förenas med storebror Joel Broberg.

Att familjen Broberg andas bandy det är det inget snack om. Melker går nu i pappas och storebrors fotspår och blir en seniorspelare i Villa Lidköping BK.

Melker om att få lira med Joel:
– Det är han man har tränat mest tillsammans med, vi har många pass ihop, så det ska bli hur kul som helst att tillslut kanske få spela tillsammans på isen. Det vore coolt.

Hur är du som speltyp jämfört med brorsan?

– Vi är inte helt olika, vi båda gillar att åka mycket skridskor och att kriga över hela banan. Jag får mycket energi av det och det vet jag att Joel också får.

Melker var med P19 och vann Svenska Cupen i höstas. Efter det så stängdes säsongen ner och juniorelitserien uteblev. Istället har han fått möjlighet att göra ett flertal pass med herrlaget och det är något som han uppskattar.

– Det har blivit mycket egenträning, och sedan att få vara med herrlaget lite under säsongen har gett mig jättemycket. Nu kommer jag förhoppningsvis få en stor utveckling när man får spela med de bästa.

P1144030

Klubbdirektören om kontraktet med talangen:

– Först och främst är det ju både coolt och respektfullt att bröderna tillhör vår seniortrupp. Vi märkte för många år sedan hur stor talang Melker var och hans utveckling har fortsatt i rätt riktning. Det är en skridskostark och teknisk spelare som redan den här säsongen har tagit för sig på träningarna. Det ska bli spännande att se hur Melker kan utvecklas i vår miljö, säger Jonas ”Sparris” Johansson.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln