SOR0349

P19-VM spelas i Katrineholm 2022 – med finns tre Villaspelare

P19-VM i bandy spelas i Katrineholm 2022 – med i truppen finns tre spelare från Villa Lidköping: “Vi hoppas att världens bästa juniorbandy kommer att fungera som stark inspiration för våra egna barn och unga”

Nu är det klart att P19-VM 2022 kommer att spelas i Katrineholm och Kronfågel Isarena. Det är första gången någonsin som Katrineholm står som huvudarrangör till ett internationellt mästerskap i bandy. Med i truppen finns tre spelare från Villa Lidköping. 

För första gången sedan 2016 är P19-VM i bandy tillbaka på svensk mark och efter fyra raka finalförluster mot Ryssland så ska nu de svenska grabbarna gå för guldet på blågul mark igen. Mästerskapet kommer att spelas den 20-23 januari i Kronfågel Isarena i Katrineholm, en nybyggd arena som invigdes så sent som hösten 2020.

– Detta är ett väldigt viktigt VM med tanke på hur den gångna säsongen har sett ut och påverkat våra ungdomsspelare. Vi hade i stort sett ingen landslagsverksamhet alls då och knappt några matcher för våra klubblag i denna ålder. Det är alltid ovärderligt att få möta tufft internationellt motstånd för att se hur vi står oss. Kommande säsong är central för våra ungdomslandslag och att få se våra talanger mäta sig internationellt på hemmaplan blir en av säsongens höjdpunkter, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet till svenskbandy.se

Modern arena erbjuder bästa förutsättningar

I toppmoderna Kronfågel Isarena kommer upp till 2 000 personer att kunna se matcherna på plats. Arenan har fått mycket beröm bland annat för den höga kvaliteten på isen och dessutom finns fina förutsättningar för att kunna erbjuda högkvalitativa tv-sändningar från mästerskapet.

– Det är fantastiskt kul att Katrineholm kan vara värd för en internationell turnering för morgondagens bandystjärnor. Att Svenska Bandyförbundet väljer att lägga P19-VM i bandy i Katrineholm är ett kvitto på att satsningen på Kronfågel Isarena var rätt och att Katrineholms geografiska läge är attraktivt för större internationella arrangemang, säger Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

– Katrineholm är en bandystad med starka traditioner och att då få vara med och välkomna ett internationellt mästerskap hit känns väldigt roligt. Det är en ära för oss som förening att få vara en del av detta och vi hoppas att världens bästa juniorbandy kommer att fungera som stark inspiration för våra egna barn och unga, säger Fredrik Ydevall, ordförande i Katrineholm Bandy.

Det är Svenska Bandyförbundet, Federation of International Bandy och Katrineholm Bandy som, tillsammans med Katrineholms Kommun, arrangerar den 29:e upplagan av P19-VM – U19 Boys.

VM-Truppen

Sam Börjes                                   IFK Rättvik
Liam Burberry Gahm                Västerås SK
Axel Göthlin                                 IK Sirius
Lukas Sundström                       Nässjö IF     
Alfred Wallroth                           Villa Lidköping BK
Hugo Nyman                                IFK Vänersborg
Tobias Blomqvist                        Ljusdal BK
Simon Winter                              Falu BS
Mathias Henriksson                  Västerås SK
Konrad Björck                              IFK Motala
Karl Tagesson                              Villa Lidköping BK
Ludde Bjernulf                            IFK Rättvik
Erik Hagberg                                 Sandvikens AIK
Vladimir Infalin                            Åby/Tjureda
Måns Racov                                  Vetlanda BK
Lukas Forsström                         IFK Vänersborg
Carl Jansson                                 Falu BS
Filip Johansson                            Vetlanda BK
Arvid Tapper                                IK Sirius
Simon Bonetto                            IK Sirius
Linus Westh                                 Bollnäs GIF
Melker Broberg                          Villa Lidköping BK
Figge Nilsson                                Tillberga
Rasmus Skarps                            Edsbyn IF
Elliot Hellström                            Falu BS
August Ljung                                Vetlanda BK
Hugo Sjöling                                 IFK Vänersborg
Erik Lycksäter                               Nässjö IF


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se