SOR0719

Officiellt | Albin Thomsen byter klubb – klar för IK Sirius

Albin Thomsen testar vingarna i ny miljö  – klar för Sirius: ”Varit häftigt att få representera moderklubben”

Trots ett år kvar på kontraktet så står det nu klart att Albin Thomsen spelar i en blåsvart dress nästa säsong. Han är klar för Sirius där han nu siktar på att utvecklas och få mer speltid.

-Det känns väldigt bra att allt är klart och jag ser fram emot att spela i Sirius. Jag fick en väldigt bra känsla av klubben och tror också att deras spel kommer att passa mig bra, säger Thomsen.

Albin som är född 2002 har redan hunnit representera två av landets bästa lag. Med Villa Lidköping som moderklubb så gick flytten sedan till Sandviken för att efter det komma hem igen. Nu ska Thomsen alltså försöka utveckla sig själv i en ny miljö, i Uppsala och med IK Sirius där han nu blir lagkamrat med två andra Lidköpingskillar – Jerker Ortman och Sune Gustafsson.

-Målet är att fortsätta utvecklas och det känns verkligen som att det är bra miljö för mig att utvecklas i. Det har ju såklart varit häftigt att representera moderklubben och jag känner att jag är nöjd med det jag presenterat när jag fått chansen. Nu ska det bli spännande att få testa på något nytt.

FAB1460

Klubbdirektören Jonas ”Sparris” Johansson om Albins byte av klubb:

-Jag vill börja med att tacka Albin för hans insatser i Villa Lidköping. Han åkte på en tuff smäll med körtelfeber under sin första säsong och har efter det haft tufft med speltid hos oss. Nu senast så konkurrerade han med Christoffer Edlund och det är det inte den lättaste uppgiften, säger Jonas och fortsätter:

– När det sedan blev så att vi spelade med en spets och två vingar så förändrades situationen. Jag och Albin har sedan en tid tillbaka tittat på några alternativ och har haft en bra dialog med Sirius. Det kändes bra för oss, för Sirius och för Albin. Jag vet att jag talar för hela föreningen när jag önskar Albin all lycka i Sirius och Uppsala.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se