P1154238

Officiellt | Christoffer Abrahamsson blir assisterande med huvudansvar för video

Christoffer Abrahamsson växlar upp i tränarstaben  – blir assisterande: ”Otroligt skicklig på videoanalyser”

Herrlagets ledarstab är satt och det är ett vasst och engagerat gäng som ska leda Villa Lidköping kommande säsong. En av dom är Christoffer Abrahamsson som får en större roll.

– Christoffer kom in på ett wildcard säsongen som gick när juniorverksamheten låg nere (tränare P19). Han är otroligt skicklig på videoanalyser och ger oss en dimension till när vi kan jobba mycket med video, både för vårt eget spel men också för att hitta svaga punkter hos motståndarna, säger Jonas ”Sparris” Johansson, klubbdirektör.

Förutom fjolårets SM-guld med herrtruppen så hann Christoffer med att, innan pandemistoppet, vinna Svenska Cupen med P19. Han har även ett SM-guld (P19) och ytterligare två Svenska Cup-guld med P18 och P19.

– Det känns bra, han har erfarenhet från juniorlaget och ska vara med och avlasta Magnus (Muhrén) och Johan (Sixtensson), men han kommer parallellt finnas kvar som en resurs i P19 men i en mindre utsträckning.

Christoffer kommer alltså att ha en assisterande roll men med huvudansvar för videoarbetet. 

Övrig ledarstab: Johan Sixtensson (huvudtränare), Magnus Muhrén (assisterande tränare), Christoffer Abrahamsson (assisterande/videoanalytiker), Kalle Öberg (fys), Joakim Byström (massör), Olle Friman (material), Hasse Bergkvist (material), Gunnar Löfgren (material), Fredrik Berglund (material/slip), Claes Wikström (radieslip), Roger Kron (massör).

FAB2196


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se