FAB9379

Officiellt | Frida Wiklund skriver nytt kontrakt med Villa Lidköping

På gränsen till landslaget men sedan kom skadorna  – nu vill Wiklund hitta tillbaka och skriver nytt kontrakt: ”Jag vill hitta tillbaka till den spelglädje och spelstil jag haft”

Frida Wiklund har skrivit nytt kontrakt med Villa Lidköping. Nu vill hon tillbaka till den nivå hon var på innan skadebekymren och ser fram emot att ta nya kliv tillsammans med laget.

-Jag är laddad för en ny säsong och att fortsätta på den här resan. Det är också spännande med en ny ledarstab. Med det hoppas jag kunna utvecklas och ta nya kliv tillsammans med laget.

Hur ser du på säsongen som var?

-En fantastisk säsong på alla vis där vi som lag utvecklats enormt mycket. För egen del kom den även med många utmaningar kring skador och liknande, men det har eldat på min motivation för framtiden med laget.

Skador är aldrig enkelt. För Fridas del fick spelglädjen sig en smäll. Den vill hon nu hitta igen och kommer att göra allt för att bidra till laget ännu mer.

-Det känns skönt att allt är klart. Nu vill jag hitta tillbaka till den spelglädje och spelstil jag haft, och kunna bidra till laget ännu mer.

I och med Fridas påskrift så är nu laget nästintill identiskt med det guldlaget som lyfte SM-pokalen i mars. Det är nu bara Camilla Andersson som fortfarande inte tagit något beslut kring framtiden.

Hur viktigt är det att ni ser ut att få spela med samma lag?

-Att få bygga vidare på vårt spel och börja där vi avslutade tror jag är väldigt viktigt för att vi skall kunna göra ytterligare ett lyft kommande säsong.

SOR2135

(Frida Wiklund (femma från höger) var en av spelarna som förde damlaget till klubbens första SM-guld)

Villa Lidköpings klubbdirektör om förlängningen:

Frida är en tuff försvarsspelare som låg på gränsen till landslagsspel för två – tre säsonger sedan. Dåvarande förbundskapten Magnus Nordin överöste henne med beröm men sedan drabbades Frida av skador och samtidigt minskade hennes speltid. Hon är nu fullt beslutsam över att gå ”all in” för att komma tillbaka till samma nivå som tidigare, säger Jonas och fortsätter:

-En spelare som Frida, på den nivå som både hon själv och vi önskar få tillbaka henne till, är en tillgång för alla lag. Vi hoppas på en fin säsong med stor utveckling under ledning av Andreas Ingemarsson och resterande ledarstab.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln