FAB2008

Herrlaget besegrade Frillesås – så var matchen

Villa Lidköping startade säsongen med att besegra Frillesås – efter vändning i andra halvlek: “Det märktes att det var första matchen”

90 minuter bandy, fullplan och hela truppen i samma lag. Nu är äntligen matchsäsongen igång när Villa Lidköping för första gången huserade ihop mot ett spelsuget Frillesås. Trots underläge i paus med 0-1 så blev det seger med 3-2.

– Det märktes att det var första matchen men jag tycker att dom bjuder upp och gör att det hackar lite för oss. Sedan så växer vi in i det under den andra halvleken, säger Joel Broberg efter matchen.

Som Joel beskriver det så bjöd verkligen Frillesås upp till dans under den första halvtimmen. Inledningsvis var man noga med att inte slå bort några onödiga bollar och flyttade flera gånger bollen på ett fint sätt, något som också gav laget utdelning i form av 0-1 från Lukas Norrman. Ett resultat som, trots ett stort spelövertag från hemmalaget, stod sig halvleken ut.

Vad sa ni i paus?

-Vi ville att spela lite enklare, man måste erkänna för sig själv att man inte kan vara på sin bästa nivå direkt i säsongsinledningen och det blev bättre efter paus. Jag tycker att vi hittar lite fina kombinationer samtidigt som vi inte släpper till så mycket i defensiven.

Christoffer Edlund gjorde Villa Lidköpings första mål den här säsongen efter en fin djupledsåkning och ett minst lika fint flipp från Erik Säfström. Fri med, en annars storspelandeSimon Staaf, kunde Christoffer sätta 1-1.

-Deras målvakt gör en jättebra match och vi kunde väl gjort några fler mål i den här matchen, säger Joel.

Det skulle bli några mål till. Felix Pherson satte 2-1 efter en passning av Alexander Karlgren och åtta minuter senare var det dags för Alexander Härndahl att presentera sig med ett skott i högervinkel, fint framspelad av Petter Björling.

Frillesås, och framförallt kanske Simon Staaf i målet, stängde igen butiken efter det och matchen slutade tillslut 3-2 efter ett sent reduceringmål av Jakob Jenefelt.

Nästa match spelas mot Gripen Trollhättan, 8 september, i Sparbanken Lidköping Arena.

Matchfakta (Villa Lidköping – Frillesås BK)

0-1 Lukas Norrman (Fredrik Johansson) 28
—–HALVTID—
1-1 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 49
2-1 Felix Pherson (Alexander Karlgren) 63
3-1 Alexander Härndahl (Petter Björling) 68
3-2 Jakob Jenefeldt (Mattias Johansson) 88

Hörnor:

Villa Lidköping: 12
Frilleås BK: 5

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x10
Frilleås BK: 0x10

Publik: 356

Se bilder från matchen här >>

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Martin Karlsson
Alexander Härndahl – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Karl Tagesson (J), Melker Broberg (J), Petter Björling, Tim Persson, Alexander Karlgren, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln