FAB2008

Tre spelare vilar – så är läget inför kvällens möte med Gripen Trollhättan

En av säsongens hårdaste träningsperioder bryts av med träningsmatch mot Gripen: ”Vi har en tuff fyraveckorsperiod nu”

Barmarksträning, isträning och matchande – herrlaget är inne i en tuff träningsperiod just nu och ikväll ställs laget mot Gripen Trollhättan i Sparbanken Lidköping Arena.

– Vi tränar på hårt just nu, både på och utanför isen. Detta är den sista hårda veckan i en fyra veckorsperiod och därefter kommer vi släppa lite på det, vecka för vecka fram till Svenska Cupen, säger Martin Karlsson.

Ikväll väntar ett allsvenskt motstånd i form av Gripen Trollhättan och Martin Karlsson berättar om sina tankar inför uppgiften:

– Det är skönt att få den här matchen. Vi kommer se det som ett riktigt bra träningspass över 90 minuter för kroppen och sen så vill man vänja sig lite till med tajta matchsituationer och liknande.

Pratar ni så mycket om motståndarna vid den här tidpunkten på året eller är det mest fokus på eget?

– Vi har faktiskt inte sagt ett ord än så länge om Gripen och det har inte med någon underskattning att göra utan det var samma mot Frillesås. Dessa två första matcherna blir lite för att komma igång, det är från och med nästa vecka som vi kommer prata mer kring, främst vårt egna spel, men även lite kring motståndaren.

Till kvällens match vilas tre av truppens starkaste pjäser. Christoffer Edlund, Erik Säfström och Johan Löfstedt kommer att stå på läktaren och istället kommer de yngre spelarna få mycket speltid – något som Martin tror är viktigt för den fortsatta utvecklingen.

– Jag tror att det är en jättenyttig match för dom, det är skillnad mot att göra ströbyten i ordinarie en matchtrupp. Idag får dom ta ansvar och spela stora delar av matchen och det kommer att ge massor inför fortsättningen.

När vi pratar om ”de yngre spelarna” så syftar vi mest på klubbens två nyförvärv, från de egna leden, Karl Tagesson och Melker Broberg. Den sistnämnda kommer att axla Christoffer Edlunds roll som spetsforward.

Matchen den startar 18.45 och det är fritt fram för dig med säsongskort att besöka Sparbanken Lidköping Arena från 18.15.

Har du inte säsongskort?
Köp din matchbiljett här >>

Följ matchen

Match: Försäsongen 2021/2022, Match 2
Lag: Villa Lidköping BK – Gripen Trollhättan BK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
När: Onsdagen 8 september
Tid: 18.45
Direktsändning: BANDYPLAY >>

BANNER MALL 1


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln