P1067284

Vi bygger långsiktigt – Välkommen till skridskokul 2021

Dags för ny säsong med Skridskokul – vi välkomnar nya som gamla att starta en ny säsong med oss 

Fredagen den 15 oktober startar vi en ny säsong med Skridskokul. Vi hoppas att just du vill vara med i världens roligaste Skridskokul tillsammans med oss i Villa Lidköping BK.

Skridskokul passar alla som vill lära sig åka skridskor, inga förkunskaper krävs. Skridskoskolan är främst för tjejer och killar födda 2015-2017. Samtidigt som Skridskokul på fredagar tränar även F9 och F10 (tjejer födda 2012-2014) – hit är givetvis nya som gamla deltagare välkomna. Även äldre barn är välkomna förutsatt att de är nybörjare. Det passar också för dig som redan lärt dig åka lite och som vill bli ännu bättre skridskoåkare. Huvudsaken är att alla ska trivas, träffa nya kompisar och bli duktiga skridskoåkare.

Vi startar upp säsongen, fredagen den 15/10 kl. 17.00–18.00.
Vid det första tillfället samlas alltid alla barn och föräldrar på ståplatsläktaren kl. 16.30 för lite information.

Hur vi arbetar på isen

Pingvinerna

Denna grupp lämpar sig för de som tar sina allra första skridskoskär. På isen behöver barnen stöd av både kälke och i många fall även en förälder för att känna sig trygga. Ledarna utvecklar barnen med olika typer av slalombanor, skattjakter, lekar och tävlingar. Vissa övningar byggs upp på sådant sätt att barnen “tvingas” släppa kälkarna. Föräldrarna uppmuntras att vara med på isen för att skapa de allra bästa förutsättningarna för sina barn. I denna grupp förekommer aldrig klubbor eller bollar. Blandad grupp för flickor och pojkar.

Isbjörnarna

När barnen vuxit ur Pingvin-gruppen är nästa steg Isbjörnarna. För att vara redo för denna grupp måste barnen ha uppnått skridskofärdigheter som innebär att de åker utan kälke. Vidare ska barnen klara sig med sin förälder vid sidan av isen. Föräldrarna får fortsatt gärna vara med förutsatt att de har skridskor och hjälm och befinna sig på isen men i en mera passiv roll. I denna grupp kommer klubban in i bilden och i vissa fall även boll. Slalombanor, klubbteknik och mycket skridskoteknik inbakat i olika övningar och lekar. I denna grupp börjar också barnen tränas i att man sitter ner på knä och lyssnar på sina ledare när övningar gås igenom. Blandad grupp för flickor och pojkar.

Snöleoparderna

Detta är gruppen för pojkarna som är redo att kliva ur Isbjörnarna. I denna grupp börjar man med lite bandyträning så som småmålsspel. Man har också klubba och boll i många övningar. Ökat fokus på skridskoteknik och mer avancerade övningar introduceras, bland annat överstegsåkning framåt och stoppsladd.

Späckhuggarna

Motsvarande Snöleoparderna fast för tjejer. Tanken i nuläget är att detta ska vara ett övergångslag för tjejer mellan Skridskokul och det som oftast kallas för F10.

Utrustning

Är det så att man är i behov att låna utrustning så finns Fritidsbanken i Lidköping, se länk för öppettider: https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/lidkoping/

Vid dem första tillfällena har Villa Lidköping tagit fram ett bandypaket, innehållet i det är ett halsskydd samt en vattenflaska. Pris för detta bandypaket är 250kr. Betalning sker via swish.

Betalning

De första tre tillfällena så får man prova helt kostnadsfritt, efter det tillkommer en avgift på 400kr – vilket är medlemsavgiften i Villa Lidköping. I den avgiften ingår det licens för barnet men även en rad olika medlemsförmåner.

Läs mer och bli medlem här >

För mer information eller frågor:
skridskokul@vlbk.se

Klicka på bilden nedanför för att komma till det obligatoriska anmälningsformuläret. 

BANNER MALL 2


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se