SOR4471

Så är läget inför toppmötet med Västerås i Fortaxa Cup

Herrlaget redo att växla upp – inleder Fortaxa Cup mot Västerås: ”Kommer med mycket energi”

Villa Lidköping, AIK Bandy och Västerås SK kommer att göra sig redo inför Svenska Cupen med att spela en försäsongsturnering i Gubbängen. Tre toppmöten i form av enkelmöten mellan lagen från fredag till söndag.

Värdlaget AIK Bandy och Västerås SK har redan spelat den första matchen, ett möte som slutade med grönvit seger (7–6). Nu ska Villa Lidköping få mäta sig med två av de förväntade toppkollegorna i vinterns Elitserie.

– Nu kommer vi spela två matcher där vår defensiv kommer att sättas på prov och det ska bli både intressant och kul. Det gäller att vi spelar tajt och fortsätter att bygga vidare på det som vi gör varje dag, träning och match, säger Johan Sixtensson inför mötet med VSK.

Villa Lidköping kommer till helgens matcher med fyra segrar på de första fyra inledande träningsmatcherna. Nu kommer man som sagt att sättas på prov på ett helt annat sätt och huvudtränare Johan Sixtensson berättar om sitt synsätt på dagens Västerås:

– Västerås spelar alltid med hög fart och intensitet, dom har ju själva sagt att man vill stå för en sådan bandy så det ska bli en häftig match. Jag kan väl tycka att Västerås lirar lite mer bandy nu, jämfört med tidigare. Det blir mindre långa bolltransporter och fler passningar i deras spel.

Västerås kommer till matchen med fyra raka segrar och totalt har man gjort 37 mål, med andra ord ett målsuget Västerås som också har en seger mot AIK i ryggen.

– Det kommer att vara väldigt många skickliga och duktiga individer på en och samma is. Det gör också att man måste vara påkopplade i 90 minuter. Vi kommer med mycket energi och ser fram emot två tuffa matcher.

Hur ser truppen ut?

– Vi åker upp med alla utom Karl Tagesson som kommer att spela med LAIK (Lidköpings AIK).

Följ matchen

Match: Försäsongen 2021/2022, Fortaxa Cup
Lag: Villa Lidköping BK – Västerås SK
Var: Gubbängen
När: Lördag 25 september
Tid: 15.00
Direktsändning: BANDYPULS >>
Direktsändning: SPORTEXPRESSEN >>

BANNER MALL 1


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se