ingo

Svenska Cupen | Andreas Ingemarssons syn på finalhelgens motstånd

Åtta lag har blivit fyra – vi pratar upp helgens finalspel med Andreas Ingemarsson som ger sin syn på motståndet: ”Kul att de satsar och vill framåt”

Villa Lidköping, Västerås SK, Sandvikens AIK och AIK Bandy gör upp om säsongens första titel när Svenska Cupen avgörs. Vi pratade med damlagets huvudtränare som ger sin syn på helgens motståndare.

Finalspelet avgörs i form av två semifinaler på lördagen och sedan en placeringsmatch samt final på söndagen. Villa Lidköping ställs mot AIK Bandy medan Västerås och Sandviken gör upp om en finalplats på den andra sidan.

Här är Andreas Ingemarssons tankar kring helgens tre motståndare:

AIK Bandy:

– AIK är, rent truppmässigt, snarligt fjolårets trupp. De har ett par duktiga ryska spelare som spelar med mycket fart, det måste vi vara förberedda på. Men det känns ändå rent spontant som ett lag som passar oss. Det är också ett lag som krigar där ute, det minns vi inte minst från Svenska Cupen i fjol, då de aldrig gav sig mot Västerås i semifinalen. Vi måste vara noggranna över 90 minuter för att besegra AIK.

Västerås SK:

– Västerås är alltid Västerås. Det är en lagmaskin som har ett tydligt spel. Jag tycker att det är en jämn trupp med spetskvalité i form av bland annat Charlotte Selbekk som är stark offensivt. Västerås har ju dominerat svensk bandy under en längre tid och var länge ett spöke för oss, ett spöke som vi skrämde bort i fjol. Det ska bli kul att driva bandyn och fightas med Västerås under lång tid framöver.

Sandvikens AIK:

– Kul att de satsar och vill framåt. Sandviken är ju fortfarande tidigt i sitt lagbygge så det kan hända mycket där, man vet inte om de får in fler spelare. Men som sagt kul att de satsar och vill komma tillbaka och slåss om en finalplats.

Sändning | Svenska Cupen 2021

Sportbladet kommer att sända samtliga fyra matcherna från finalspelet i Svenska Cupen Dam och ett bandyabonnemang på Sportbladet Play kostar 299 kronor första månaden och då får du, förutom hela Svenska Cupen för herrar (spelad), en Bandybibel som kommer hem i brevlådan lagom till säsongsstarten och finalspelet i Svenska Cupen för damerna.

Se Svenska Cupen här >>
Läs mer om Sportbladets storsatsning på bandy här >>

Villa Lidköping kommer att vara på plats under helgen och ge er intervjuer, bilder och det senaste från turneringen.

Följ oss på:

❥ YOUTUBE
❥ TWITTER
❥ TIKTOK
❥ INSTAGRAM
❥ FACEBOOK
❥ LINKEDIN

BANNER MALL 1

 

Hur turneringen avgörs (Dam)

Grupp A: Villa Lidköping, Skutskärs IF, Sandvikens AIK, KS Bandy
Grupp B: Västerås SK, AIK Bandy, Mölndal Bandy, Skirö AIK

Kvalificerade finalspelslag: Villa Lidköping, Sandvikens AIK, Västerås SK, AIK Bandy

Slutspel

Placerat lag 1-2 i respektive grupp spelar semifinal i Västerås.

Lördag 16 okt ABB Arena, Västerås

14.30 Semi 1 Villa Lidköping BK – AIK Bandy
17.00 Semi 2 Västerås SK – Sandvikens AIK

Söndag 17 okt, ABB Arena, Västerås

11.00 Placeringsmatch förlorare i semi 1 – semi 2
14.00 Final vinnare i semi 1 – semi 2


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln