P1200545

Villa Lidköping är klart för final i Svenska Cupen – semifinalseger mot AIK

Villa Lidköping klart för final efter semifinalseger mot AIK: ”Ett delmål vi hade inför turneringen”

2-0 i paus blev dramtiskt 4-3 efter fulltid när Villa Lidköping vann sin semifinal mot AIK Bandy under lördagseftermiddagen.

– Vi dominerar ju matchen ganska kraftigt i nittio minuter, där vi kan åka och hålla i bollen mestadels utan att behöva anstränga oss. Det är lite nytt för oss att möta ett såpass lågt stående lag men samtidigt så är det lörorikt. Det är något vi har pratat om, att lagen kommer göra så för att slå oss i vinter och det säger jag inte för att vara kaxig utan för att jag tycker att vi är såpass bra, säger Andreas Ingemarsson direkt efter slutsginalen i Sparbanken Lidköping Arena.

Som Andreas beskriver det ovanför så var det Villa Lidköping som stod för det mesta spelet i ABB Arena. AIK hade en tydlig matchplan att ta hem laget och spela ett lågt försvarsspel, samtidigt som de försökte nyttja sin fart i kontringsspelet.

Det skulle dröja 24 minuter innan matchens första mål kom och det var Matilda Svenler som gjorde det. På ett flipp från Sanna Gustafsson kunde hon enkelt sätta 1-0. Det var även Villa Lidköping som gjorde matchens andra mål, bara tre minuter senare. Tilda Ström med ett hörnmål på passning av Viktoria Karlsson. 2-0 blev även halvtidsresultatet och såhär beskriva Andreas den första halvleken:

-Klart vi var nöjda med 2-0, vi visste att de skulle behöva öppna upp sig men det gäller för oss att vi har tålamod i rätt lägen. Vi måste vara inne i dom och spela, samtidigt vill inte dom gå upp på oss så måste vi hålla i bollen och inte släppa in dom i matchen. För det är vad som händer, vi bjuder in dom i matchen.

I den andra halvleken är det Ida Friman, på en magisk passning från Matilda Svenler, som gör 3-0. Det är sedan Matilda Svenler som sätter 4-1 och då känns matchen klar. Men därefter startar AIK’s jakt på att ta den här matchen mot en förlängning. Först kom 4-2 i matchminut 75 och sedan 4-3 med sex minuter kvar att spela.

-Det går för lätt, det händer inget i matchen och vi slappnar av lite. Vi går bort oss lite och tar inte jobbet hem hela vägen, då får dom energi och hittar tillbaka i matchen. Vi reder ut stormen och i slutet lyckas vi spela av nästan två minuter, säger Andreas och blickar mot finalen:

– Nu kan vi släppa den här pressen vi har haft att ta oss till final. Nu ska vi fokusera och lägga all energi på finalen imorgon.

(Matchfakta – Villa Lidköping – AIK Bandy)

1-0 Matilda Svenler (Sanna Gustafsson) 22
2-0 Tilda Ström (Viktoria Karlsson) 28
—–HALVTID—
3-0 Ida Friman (Matilda Svenler) 47
3-1 Kristina Maschinskaya (straff) 60
4-1 Matilda Svenler (Agnes Ögren) 65
4-2 Tora Uebel 76
4-3 Kristina Maschinskaya 87

Hörnor:

Villa Lidköping: 13
AIK Bandy: 5

Utvisningar:

Villa Lidköping: 3×10
AIK Bandy: 2×10

Villa Lidköping:

Pernilla Elardt Östh
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund – Malin Kall
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Wilma Wachenfeldt, Julia Wallgren, Sofia Eriksson, Annie Berner och Sofie Millqvist (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 
Dela artikeln