FAB4206

Ikväll återförenas bandyn med publiken – Martin Karlsson och herrlaget är redo

598 dagars väntan är över – nu återförenas bandyn med sin publik i Elitserien: ”Vi ska bjuda oss själva och publiken på riktigt fin bandy”

En alldeles för lång väntan är över. Ikväll startar Elitserien tillsammans med sin efterlängtade publik. Villa Lidköping gör det i Örebro mot en av seriens nykomlingar.

– Äntligen! Det ska bli helt underbart. Den här och förra försäsongen har varit oerhört långa med bara Svenska Cupen. Vi är sjukt taggade att få dra igång nu och inför publik, säger Martin Karlsson som nu gör sin nionde (!) säsong i Elitserien.

Räkna med att kvällens premiäromgång blir något utöver det vanliga. 16 lag ska få återförenas med publiken och det en fredagskväll runt om i landet. En 598 dagars lång väntan är över och Martin Karlsson har väntat länge nog för den här typen av matcher:

– Man har stora förväntningar på kvällens match. Det är en liten och tight arena, i liknande arenor brukar det kunna bli bra tryck och jag tror och hoppas på en fin inramning.

Hur sugna är ni nu?

– Oj, räkna med ett lag som är sjukt sugna, vi ska bjuda oss själva och publiken på riktigt fin bandy och gör vi det så ska det även räcka för seger.

SOR3328

(Johan Löfstedt firar klubbens Svenska Cupguld – ikväll får laget tyvärr klara sig utan Johan Löfstedt som har problem med ljumsken. Saknas gör även Martin Johansson som är avstängd)

Villa Lidköping har till det här seriespelet tappat tre spelare. Jesper Eriksson har lagt skridskorna på hyllan (tackas av i Sparbanken Lidköping Arena den 12/11), Theo Lewerin spelare i kvällens motståndarlag (Örebro) och Albin Thomsen anslöt under våren till IK Sirius.

Tillskotten i laget blev i form av två egna produkter, Melker Broberg och Karl Tagesson. Man har även stärkt upp ledarstaben med Magnus Muhrén, som var i klubben mellan säsongerna 2015/16 och 2016/2017 – där han var med och tog Villa Lidköping till Cupmästare i Svenska Cupen och till SM-final.

– Vi kände tidigt när vi kom ut på isen att vi startade på en hög nivå. Det blandat med tillskott i ledarstaben har gett resultat. Under vissa matcher har vi varit på höjder som vi inte varit på tidigare och det tror jag kommer behövas.

Kvällens match blir det andra mötet med Örebro under den här säsongen. Lagen träningsmatchade mot varandra i slutet av september och då vann Villa Lidköping med klara 16-1. Räkna dock med ett hungrigt Örebro som ska kriga för sina hemmasupportrar, för första gången sedan 2009 i landets högsta serie.

Lidköping får vänta en vecka på hemmapremiär och den spelas nästa fredag mot Sirius. Då hyllas även damlaget för sitt historiska SM-guld. Därefter laddar vi ytterligare en vecka till nästa bandyfest, då mot Vänersborg – fredagen den 12 november. Kvällens till ära hyllar vi Jesper Eriksson för sin tid i klubben.

– Hemmamatcherna lockar jättemycket. Sirius i en hemmapremiär och vidare mot Vänersborg som alltid är roliga att möta. Då borde det vara mycket folk som är med oss och hyllar Jesper Erikssons karriär.

Bubblar det i kroppen nu?

– Det bubblar i kroppen och man har väntat på den här dagen. Man har mycket energi. Det ska bli hur kul som helst.

Följ matchen

Match: Elitserien, 2021/2022
Lag: Örebro SK – Villa Lidköping BK
Var: Behrn Arena, Örebro
När: Fredag 29 oktober
Tid: 19.00
Direktsändning: Sportbladetplay >>

 

Vi rapporterar på plats via:

❥ YOUTUBE
❥ TWITTER
❥ INSTAGRAM
❥ FACEBOOK

 

BANNER MALL

Matcher är att hålla ett extra öga på

#Återföreningen – Hemmapremiär herr: 5 november mot IK Sirius (19.00) – vid köp av matchbiljett till den här matchen, ingår entré till damlagets hemmapremiär
#Återföreningen – Hemmapremiär dam: 6 november mot Skutskärs IF (15.00)
Västderbyt herr: 12 november mot IFK Vänersborg (19.00)
Finalreprisen dam: 27 november mot Västerås SK (16.00)
Finalreprisen herr: 22 decebember mot AIK Bandy (19.00).
Annandagen: 26 december – Herrlaget vs Västerås SK / Damlaget vs Västerås SK (Herr: 19.00 / Dam: 15.00)

Matcher i november:

#Återföreningen – Hemmapremiär herr: 5 november mot IK Sirius (19.00) – vid köp av matchbiljett till den här matchen, ingår entré till damlagets hemmapremiär
#Återföreningen – Hemmapremiär dam: 6 november mot Skutskärs IF (15.00)
#Matchtröjans dag – Avtackning Jesper Eriksson: 12 november mot IFK Vänersborg (19.00)
#Elitserien Dam: 13 november mot Mölndal (15.30)
#Välgörenhetsmatchen – Hjärt-Lungfonden: 17 november mot Edsbyns IF (20.00)
#Föreningsmatchen – Vi visar upp hela vår ungdomsverksamhet: 25 november mot IFK Rättvik (19.00)
#Elitserien Dam: 27 november mot AIK Bandy (16.00).

Kom ihåg att om du istället väljer att bli säsongskortinnehavare så har du fri entré till:

Svenska Cupen (spelad – vinnare: Villa Lidköping)
Träningsmatcher (spelade)
Grundseriematcher
Slutspelsmatcher

…samt exklusiva erbjudanden, utskick och medlemskap.

BANNER MALL 1


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln