FAB6341

Förberedelser för vaccinationspass från 1 december – så är läget

Villa Lidköping gör sig redo att välkomna sin publik med vaccinationspass – så är läget just nu: “Vi finns tillgängliga för frågor och hjälp”

Onsdagen 17/11 presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten ett förslag om vaccinationsbevis för inomhusevenemang där över 100 personer deltar. Villa Lidköping BK, tillsammans med idrottssverige, inväntar fortfarande ett slutgiltigt beslut i ärendet och hur det sedermera ska implementeras. Planen från Folkhälsomyndigheten och regeringen är att beslutet ska träda i kraft från 1 december.

Eftersom herrlaget spelar hemmamatch mot Motala 1 december finns det vissa förberedelser vi rekommenderar delar av vår publik behöver vidta direkt, även om vi fortsatt inväntar det slutgiltiga beslutet. Till er som inte innehar E-legitimation, t.ex. bank-id, är processen för att få ut vaccinbeviset längre. Därför rekommenderar vi er att gå in på denna länken https://www.ehalsomyndigheten.se/globalassets/dokument/covidbevis/bestallning-av-vaccinationsbevis.pdf, fylla i era uppgifter och posta till adressen på blanketten. När blanketten är inskickad tar det 5-10 dagar till dess att du får ditt vaccinbevis hem.

Till er som har e-legitimation kan ni hämta ut vaccinationsbeviset via denna länken https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/.

– Vi kommer att få hjälpas åt här. Givetvis kommer vi att finnas tillgängliga för att svara på de frågor vi kan och hjälpa alla som behöver det med exempelvis utskrifter eller liknande. Då är man välkommen upp till kansliet eller kontakta oss via mail, säger Rasmus Abrahamsson, sociala medier och webbansvarig.

Villa Lidköping återkommer med mer information så fort vi får förhållningsregler och således hur det kommer implementeras vid våra matchevenemang. Men har du inte e-legitimation rekommenderar vi er att ta ut vaccinbevis omgående.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se