SOR4224

Ludvig Johansson skriver treårskontrakt med moderklubben

Ludvig Johansson förlänger med moderklubben  – klar för tre nya säsonger: ”Givet för min del”

Vi har nått fram till årets sista dag och Villa Lidköpings nyårsraket stavas Ludvig Johansson. Nu är det klart att vänsterbacken förlängt med sin moderklubb. I ytterligare tre säsonger.

– Känns såklart skönt att det är klart, känns inspirerande att Villa fortsatt vill satsa på mig och det ger extra motivation till att prestera ännu bättre framöver, säger Ludvig.

Det var 2015 som Ludvig flyttades upp från de egna leden och sedan dess har han växt till en av landets mest skickliga försvarare. Nu står det alltså klart att Villa Lidköping och Lidköpingspubliken kan njuta av Ludvigs insatser i minst tre säsonger till.

– Vi är ett fantastiskt gött gäng och precis som alla säger så är det med såhär bra bandyspelare som man utvecklas som spelare.

Hur är det att få spela inför moderklubbpubliken?

– Att först och främst få spela i sin moderklubb är stort för mig. Och sedan att man får göra det inför mycket folk på läktarna är sjukt roligt, så att förlänga kontraktet var givet för min del.

Nu väntar lite nyårsfirande innan Ludvig och Villa Lidköping fortsätter säsongen med den andra halvan av Elitserien.

Är du nöjd med säsongsstarten?

– Säsongen såhär långt har väl varit helt okej. Vi vinner Svenska Cupen och ligger i toppen av tabellen men vi har höga krav på oss själva och vi vet att vi kan prestera ännu bättre. Det gäller att vara noga med allt och det är i mars vi ska vara som bäst.

Klubbdirektör Jonas “Sparris” Johansson är givetvis nöjd med kontraktsförlängningen: 

– Det är ju kul med alla som kommer från de egna leden, etablerat sig och som nu kommer bli ryggraden för vårt lag i många år framöver. Både Joel som vi presenterade på julafton och nu Ludvig. Det känns kul och glädjande att få leverera en sådan här nyårskaramell och jag vill passa på att önska alla ett gott nytt år och vi hoppas att 2022 inleds med en derbyseger.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
Villa Lidköping BK