FAB1960

Nya restriktioner sätter ett maxtak på 500 personer – så hanterar Villa Lidköping sin publik

Publikinformation inför matcherna som drabbas av de nya restriktionerna – säsongskorten prioriteras och lösbiljetter släpps om det finns plats kvar

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade på en pressträff den 10/1–2022 nya restriktioner som träder i kraft den 12 januari. Det här drabbar Villa Lidköpings hemmamatcher och så här hanterar klubben publikfrågan.

Tidigare restriktioner (återinförsel av avstånd, endast sittande publik och maxantal om åtta personer per sällskap) skärps ännu hårdare och nu sätter regeringen ett maxtak på 500 personer vid offentliga tillställningar. Det inne bär att Villa Lidköping endast kan välkomna 500 personer vid sina hemmamatcher framöver.

Tyvärr innebär det att vi inte kan få in alla våra säsongskortsinnehavare och därav har vi valt en hantering enligt följande:

-Alla säsongskortsinnehavare behöver boka sin plats under en angiven tidsperiod (måndag 10/1 16.00 – torsdag 13/1).
-Säsongskortsinnehavarna kommer få en bokningslänk skickad till sig via mail (håll koll i skräppost).
-Är inte alla biljetter bokade under angivna tidsperioden kommer resterande biljetter gå till försäljning.
-Har man inte sin mail kopplad till sitt säsongskort behöver man antingen ringa in och koppla mailadress till kortet, eller ringa in och boka sin plats (Ni når vår kanslist Katarina Carlsson på ( 070 – 694 61 46).
-När man kommer till arenan behöver man ha med sig vaccinationsbevis, legitimation, bokningsbekräftelse och säsongskort.

Tyvärr gör restriktionerna det inte möjligt att alla får sina ordinarie platser utan platserna kan vara andra än vad som står på säsongskortet. Klubben kommer även att prioritera säsongskortsinnehavarna före sina ”aktiva medlemmar” (spelare/ledare).

Barn- och ungdomar har tidigare fått fri entré men det gäller ej under dessa restriktioner.
Har du köpt biljetter till någon av dessa matcher? Vänligen kontakta oss så hjälper vi er med det.


Mat och dryck

1934 Restaurang & Konferens kommer att hålla öppet men med lite regler. Ni som bokar matplats i restaurangen kommer att erbjudas att följa matchen i Bandyportföljen (tredje våning) eller sitta kvar i restaurangen. Ni som bokar plats direkt i Bandyportföljen sitter kvar där under hela matchen.

Mat- och bargäster måste sitta ner.

Du som endast besöker Sparbanken Lidköping Arena för att se matchen (inte äta i restaurangutrymmen) kan endast besöka restaurangen genom dörren som är vid spången mot ståplatsläktaren. Vi har dock ett begränsat antal platser utifrån de restriktioner som råder.

Matgäster kan boka sina platser via:
boka@nittontrettiofyra.se
0704200067

Hoppas ni har förståelse för hanteringen under rådande restriktioner och att den kan komma att ändras med kort varsel.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson berättar om varför man spelar inomhus och inte utomhus:

– Vi har valt att spela inomhus kommande perioden av några olika anledningar. Den främsta är för att säkerställa kvaliteten på isen så det sliter så lite som möjligt på våra spelare i en period där vi nu på kort tid skall spela så många matcher (6 matcher på 12 dagar) och skaderisken ökar då i samband med detta. Vidare så är det för att kunna förbereda och planera för alla som jobbar med vårt matcharrangemang, funktionärer, restaurang och tjänstemän. Men även av hänsyn till alla dem som inte kan stå utomhus i kyla under ca. 2timmar utan som återkommit till bandyn efter flera års ofrivilligt uppehåll då det blev inomhus och sittande, säger Jonas och fortsätter:

– Och avslutningsvis för att Sparbanken Lidköping Arena är vår hemmaborg där vi har våra rutiner och känner oss trygga, här kan vi leverera såväl på planen (sportsligt) som utanför med allt vad det gäller faciliteter, underhållning och säkra arrangemang.

Restriktionerna i sin helhet finns att läsa här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/december/flera-nya-atgarder-vidtas-den-23-december-nar-smittspridningen-vantas-oka/.

Har du mer frågor?

Mail: katarina.carlsson@vlbk.se
Telefon: 070 – 694 61 46

Lunchstängt: 12.00 – 13.00


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
Sociala medier och webb | Villa Lidköping BK