P1266887

Två guldmål på två finaler – Julia Wallgren klar för fortsatt spel i Villa Lidköping

Efter pojkvännens beslut att spela i Gripen  – nu fortsätter Julia Wallgren i Villa Lidköping: ”Nästa gång det är kontraktsskrivning så får han anpassa sig efter mig”

Villa Lidköping kan gladeligen meddela att Julia Wallgren kommer att fortsätta att spela i klubben kommande två säsongerna. Ett nytt kontrakt är påskrivet och nu startar jakten på tredje raka SM-guldet.

– Det känns givetvis jättebra att ha allt klart nu. Jag trivs bra i laget och i klubben och jag ser fram emot att försöka ta nya titlar med Villa Lidköping.

Julia är en av alla spelarna som har varit med från starten i Elitserien och även om moderklubben är Otterbäcken så är hon en Villaprodukt. På frågan om det var självklart att fortsätta så passar hon på att ge en gliring mot pojkvännen, Theo Lewerin som nu är klar för Gripen Trollhättan – efter spel i Örebro.

– Jag har egentligen bara väntat på att Theo skulle bestämma sig och sedan tagit mitt beslut efter det. Så nästa gång det är dags för kontraktsskrivning så får han anpassa sig efter mig, säger Julia och skrattar.

Julias säsonger i Villa Lidköping har kantats av skador och det har egentligen inte riktigt blivit någon säsong där hon fått vara helt skadefri. Nu är hon helt redo för en säsong där hon ska göra allt för att försöka undvika skadorna.

– Jag har haft lite småproblem med skador under de senaste åren. Det är väl något som har fått mig att bli ganska trött och jag har funderat många gånger på att sluta. Men nu har jag tagit mig förbi det och ska verkligen försöka göra allt för att få uppleva en skadefri säsong.

SOR3553

(Julia Wallgren kramas om efter sitt frislagsmål i SM-finalen mot AIK)

Att få vinna klubbens historiska SM-guld för två säsonger sedan var häftigt. Men det som saknades då var publiken, det gjorde den verkligen inte nu. Julia beskriver känslorna innan, under och efter finalen:

– Det var hur häftigt som helst. Vi bytte ju om ganska långt bort så man han aldrig få en uppfattning innan matchen över hur mycket folk det skulle vara men sedan så får vi glida in till ett stort blått hav. Det mäktigt. Under matchen så fick man en extra energi av publikljudet från våra supportrar. Jag ser det nu som en morot att få vinna igen inför publiken och förhoppningsvis så kan vi bli ännu fler på hemmamatcherna i Sparbanken Lidköping Arena.

Inte nog med att du har dubbla guld, du har gjort mål i båda finalerna med?

– Haha ja, jag gör ju aldrig mål annars så jag spar dom till finalerna. Jag har varit på Tilda (Ström) om att vi har lika många finalmål nu, två stycken. Vi får se om vem som leder den skytteligan efter nästa säsong, säger Wallgren med ett leende.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln