01

Vi söker personal…

Vill du vara med och utveckla Bandysveriges bästa matcharrangemang? – Nu söker vi arrangemangspersonal

Vid varje hemmamatch jobbar runt 125 personer ideellt för Villa Lidköping i Sparbanken Lidköping Arena. Nu söker vi personal till nya bandyfester. Allt från matchkommunikatörer till sjuksköterskor och funktionärer.

Vi söker personer som är intresserade av att bli en del av ett ständigt utvecklande matcharrangemang och som tillsammans med övrig personal alltid har kul på jobbet. Som en del av vårt arrangemang så är du en av de viktigaste pusselbitarna för en upplevelse i toppklass.

Anmäl ditt intresse samt inom vilket område som intresserar dig genom att maila till rasmus.abrahamsson@vlbk.se

Inom följande områden söker vi ideella krafter. Passar inget in på dig? Hör av dig ändå så hittar vi uppgifter till dig!

| Mediakub |
Är du van vid att jobba med datorer och har bra koll på bandy? Då är du perfekt för att styra mediakuben på våra hemmamatcher.

Just nu söker vi dig som redan den här säsongen kan jobba med vår mediakub på våra hemmamatcher. Arbetet sträcker sig från två timmar innan match till matchens slut.

Hur går det till? Du sitter i vårt regirum på tredje våning i Sparbanken Lidköping Arena och ser till att publiken får en bra mix av musik, repriser, intervjuer, reklam och annat färdigproducerat material. Låter det avancerat? Det är det inte så länge som du har känslan för bandy och är van vid att jobba snabbt med lite olika saker på datorer. Resten lär vi dig!

Du är bland annat med och ser till att introt och spelarentrén flyter enligt plan. Du växlar sedan mellan att visa matchbilder, bilder från vår egen kamera eller reklam/statistik.

Undrar du mer eller är intresserad av att hjälpa till? Kontakta rasmus.abrahamsson@vlbk.se så snart som möjligt.

| Matchkommunikatör |
Är du intresserad av sociala medier och vill komma nära inpå våra stjärnor? Då ska du söka in till rollen som matchkommunikatör.

I den här rollen publicerar du på Villa Lidköpings sociala medier innan, under och efter match. Grundkunskap inom Photoshop krävs (arbetar i färdiga mallar).

Exempel på arbetsuppgifter:
– Publicering av grafiskt innehåll på matchdag i sociala medier. Så som laguppställning, resultat och annat tillhörande material.
– Filma/fota med mobilkamera vid iskanten under, innan och efter match.

| Fotograf |
Du fotograferar både match och evenemangsytor i Sparbanken Lidköping Arena. Dessa bilder används i marknadsföringssyfte i sociala medier och samarbetspartner till Villa Lidköping BK.

| Videokreatör |
Du fotograferar både match och evenemangsytor i Sparbanken Lidköping Arena. Dessa bilder används i marknadsföringssyfte i sociala medier och samarbetspartner till Villa Lidköping BK.

| Sjuksköterska/Undersköterska |
Som sjuksköterska eller undersköterska ingår du i föreningens sjukvårdsgrupp som ansvarar för första hjälpen under matcharrangemangen. Syftet är att ge service och skapa trygghet till arenans gäster. I samband med matcher i damelitserien har gruppen ansvar motsvarande det för matchläkaren i herrelitserien. I samband med matcher i herrelitserien kan det bli aktuellt med assistans till matchläkaren vid exempelvis suturering eller då fler händer behövs.

Du som söker ska ha relevant utbildning och erfarenhet för uppdraget. Erfarenhet av radiokommunikation är positivt liksom intresse för idrott i allmänhet eller bandy i synnerhet. Vi har dock haft flera medlemmar som börjat för gemenskapen.

| Publikvärd/matchfunktionär |
Här kan uppgifterna variera lite, men fokusområdet är att vara behjälplig våra gäster i arenan. Allt från att scanna biljetter i entrén, finnas till hjälp vid sittplatsläktarna eller gå ronder runt i arenan för att se till att allt flyter på. Här hjälper du vår säkerhetsansvarige och våra vakter.

| Entré/insläpp/scanning |
Du är den första personen våra gäster träffar när man kommer in i Sparbanken Lidköping Arena. Din huvuduppgift är att scanna in biljetter och att flödet in i arenan flyter på som det ska.

| Maskot |
Vi söker ett antal personer som är glada och spralliga samt villiga att bjuda på sig själva. Som vågar ta kontakt med våra gäster, framförallt barnen på plats och inte är rädda för att bryta ut i dans i arenautrymmet.

Vi ser maskotarna som en viktig del av arenaupplevelsen och vill därför att personerna som söker tar detta på fullaste allvar och går in i rollen med stort engagemang. Punktlighet och motivation är därför två viktig egenskap i detta uppdrag.

För att kunna arbeta som maskot ser vi gärna att man uppfyller följande kriterier:
Beredd på att bjuda på sig själv.

Minst 15 år.
Scenvana är inget krav men vi ser det som ett stort plus.

| Ansvar för barnsektion |
Villa Lidköping vill satsa ännu mer på den allra yngsta supporterskaran. Vi söker därför personer som vill vara ansvariga för vår nya del i Sparbanken Lidköping Arena – barnsektionen. Här kommer barnen kunna få ansiktsmålning, hoppa i Hoppborgar och leka med varandra.

Ersättning: Samtliga uppdrag är ideella och det utgår ingen ersättning. Däremot har du fritt inträde till de matcher du inte arbetar på. Via medlemskapet i klubben kan du ta del av fina rabatter hos lokala företag. Föreningen bjuder också vanligen på en kick-off inför varje säsong samt en avslutningsfest på våren.

Anmäl ditt intresse samt inom vilket område som intresserar dig genom att maila till rasmus.abrahamsson@vlbk.se


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln