Namnlost 2

Elitserien Live sänder Svenska Cupen 2022 – vinterns nya plattform för Elitserien

Efter tre års samarbete med Aftonbladet får nu Elitserien Herr och Dam ett nytt hem till säsongen 2022/23. Detta i form av den helt nya plattformen Elitserien Live.

Elitserien Herr och Dam får ett nytt digitalt hem till säsongen 2022/23. Elitserien Live blir den nya plattformen för alla vinterns tv-sändningar av matcher från ligorna.

Sändningarna på den nya plattformen kommer att inledas med Svenska Cupen Herr i Lidköping den 30 septebmer – 2 oktober – och kommer även täcka in Svenska Cupen Dam i Sandviken innan seriestarterna i slutet av samma månad.

SA SANDS TURNERINGEN 1

(Ange svenskacupen i värdekodsrutan och få 100 kronor rabatt på din första dragning)

– Vi vill tacka Aftonbladet för samarbetet under de senaste åren samtidigt som vi nu känner tillförsikt inför att få lansera en helt ny plattform för våra ligor. Tanken med den här satsningen är, från vår sida, främst att återta en större kontroll över innehållet själva och på så sätt jobba nära och påverka utvecklingen av bland annat produktionskvaliteten och sändningsinnehållet. En satsning som möjliggörs tack vare ett alltjämt gott samarbete med StayLive och Spring Media, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Svensk Elitbandy och klubbarna har en gemensam syn på att kvalitén i produktion och innehåll ska ökas. Här kommer förutsättningarna för det förbättras, när vi återtar kontrollen av den egna rättigheten. Dessutom kommer parterna arbeta för att jobba med såväl befintliga som nya partners och exponeringsmöjligheter i syfte att förbättra produkten.

– Vi har i olika former varit en långsiktig partner till Elitserien och vi ser framemot att tillsammans med klubbarna utveckla en ny destination i Elitserien Live som en bas för att se på Elitserien, säger Pontus Karsbo, CEO på StayLive.

Elitserien Live kommer vara grunden om du vill se på alla matcher i Elitserien, men det stannar inte där. Genom att återta rättigheterna ges möjligheten till nya samarbeten med mediebolag och andra medier som kan komma att bli avsändare för Elitserien framåt.

– Vi ser en stor trend i marknaden där fler medieintressenter tar plats. Genom att återta kontrollen tror vi på kombinationen av stark distribution för de redan inbitna i egen plattform, men även att kombinera med bredare exponering för de som ännu inte hittat till oss. Här finns möjligheter vi vill utveckla med existerande mediabolag, framtidens mediabolag och sociala medier, forsätter Karsbo.

Under säsongen kommer plattformen att erbjuda såväl abonnemang som pay-per-view på samtliga matcher från Svenska Cupen Herr och Dam och Elitserien Herr. Matcherna i Elitserien Dam kommer i sändas i högre utsträckning än tidigare, bland annat tack vare klubbarnas utökade möjligheter att sända själva.

– Den nya plattformen kommer göra det enkelt att konsumera precis så mycket elitseriebandy som var och en vill samtidigt som våra klubbar får en enklare väg fram till att påverka innehållet i sändningarna från deras egna matcher, säger Per Selin.

Elitserien Live invigs alltså i och med Svenska Cupen Herr i månadsskiftet september-oktober, men redan nu kan du gå in på elitserienlive.se för att bekanta dig med sajten och skaffa ditt abonnemang för säsongen.

Där finns nu även ett öppningserbjudande som ger dig 100kr rabatt när du skaffar månadsabonnemang på Elitserien Live inför Svenska Cupen Herr.

På Elitserien Live kommer du även att kunna se matcher om du befinner dig utanför Sveriges gränser.

Hur turneringen avgörs

Lagen placeras i två grupper A och B. Gruppindelningen är baserad på finallag och slutspelsmotståndare 2021. Placerat lag 1–2 i respektive grupp går till semifinal. Samtliga lag är garanterade minst tre matcher.

Grupp A: Villa Lidköping, Västerås SK, Broberg/Söderhamn IF, IK Sirius
Grupp B: Edsbyns IF, Sandvikens AIK, IFK Motala, AIK Bandy

Fredag 30/9

12.00                   Villa Lidköping BK – Västerås SK
14.00                   Broberg/Söderhamn IF – IK Sirius
15.45                   Edsbyns IF – IFK Motala
ISVÅRD
18.15                   AIK – Sandvikens AIK
20.00                   IK Sirius – Villa Lidköping
21.45                   Västerås SK – Broberg/Söderhamn IF

Lördag 1/10

10.00                   Edsbyns IF – Sandvikens AIK
12.00                   IFK Motala – AIK
13.45                   Västerås SK – IK Sirius
ISVÅRD
15.45                   Villa Lidköping BK – Broberg/Söderhamn IF
17.30                   Sandvikens AIK – IFK Motala
19.15                   AIK – Edsbyns IF

Söndag 2/10

09.00 Semifinal 1, A:1 – B:2
11.00 Semifinal 2, B:1 – A:2
13.00 Villa Lidköping Dam – Uppsala BoIS (Gruppspelsmatch Svenska Cupen – dam)
16.00 Final, Vinnare A:1 – B2 – Vinnare B:1 – A:2

Under tre dagar och 15 matcher ska Sveriges åtta bästa lag göra upp om den prestigefyllda titeln som Sandviken har prenumererat på flest gånger – sex till antalet. Senaste två åren har Villa Lidköping inte släppt ifrån sig pokalen från Lidköping och den senaste finalen vann Villa mot Edsbyn med 6-2.

Här nedan hittar du all viktig information inför ditt besök.

Biljettinformation

Helgpass: 225 kr (här ingår samtliga matcher).
Dagspass: 175 kr (ger dig entré till samtliga matcher den dagen)
Barn och ungdomar upp till 13 år i målsmans sällskap: Fri entré.
Säsongskortsinnehavare Villa Lidköping: Fri entré
Köp ditt säsongskort här >>

NYHET! Ungdomslag i svensk bandy har fri entré under hela helgen (Utskick med mer information går ut till klubbarna via Svenska Bandyförbundet)

Biljetterna köper det här >>

 

Restaurang & logeplan 

Fredag:

Lunch i restaurangen (ej bordbokningar) 119 kr
Middag i restaurang (från 17.00) 225 kr
Liveband i restaurangen – Band: N’JOY (19.45-01.00)

Lördag:

Lunch i restaurangen (11.30-14.00) 149 kr
Middag i restaurangen (17.00-19.00) 225 kr

Söndag:

Brunch i restaurangen (från 14.00) 149 kr

Logeplan (VIP)

Heldag på logeplan. Här ingår både lunch och middag samt egen plats i anslutning till logeplanet.
Pris: 525 kr per dag (ex moms)
Dagar: Fredag och lördag

Boka bord: 070-420 00 67 eller boka@nittontrettiofyra.se.
Biljetter: Under fredagens lunch så krävs ingen matchbiljett för inträde till 1934 Restaurang & Konferens. Från och med fredag 17.00 så krävs matchbiljett.

SOR3366


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln