SOR8555

Johan Löfstedt har saknats de senaste matcherna – här är anledningen

Johan Löfstedt har saknats i truppen de senaste två matcherna – anledningen? Prestationsångest: ”Det blev okontrollerbart”

Johan Löfstedt har inte spelat sedan Vetlanda på bortaplan. Här berättar han själv varför han vilat från matchandet och träningarna med Villa Lidköping.

– Det var i samband med premiären som började jag få väldigt stark prestationsångest kring bandyn i stort och efter matchen borta mot Vetlanda så eskalerade det på en nivå som var okontrollerbar. Jag har alltid lidit av det här men jag har haft kontroll på det. Kulmen kom som sagt mot Vetlanda då jag inte hade koll på vad jag gjorde överhuvudtaget.

Sedan dess har Johan Löfstedt kopplat bort bandyn helt men har en förhoppning att vara tillbaka och med små steg stegra under nästa vecka.

– Jag vill vara ärlig med hur jag mår och kanske får det andra att också ta hjälp i tid. Nu har jag öppnat upp mig och tagit professionell hjälp och utan att gå för djupt in på det här så har det sina förklaringar till varför det har blivit såhär.

Vad gäller nu?

– Nu är jag i en process där jag bearbetar det här själv och tillsammans med folk runt omkring mig och nu tar jag dag för dag och har en förhoppning att jag är på banan igen inom inte allt för lång tid. Jag ska testa lite i början av nästa vecka och som sagt så tar vi det där ifrån.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln