FAB9052

FREDAG | Rosa Matchen gav minst 342 042kr till Bröstcancerförbundet

SM-finalreprisen blev till Rosa Matchen  – till förmån för kampen mot Bröstcancer

Den Rosa Matchen spelades till förmån för kampen mot bröstcancer. Genom att stödja forskningen kommer vi närmre målet om att ingen ska drabbas av bröstcancer. Den 31 januari stod vi, tillsammans med er – för makalös insats som på tisdagskvällen (läs 23.10) passerat 342 042kr till forskningen. 

Rosa Matchen är initierad av Patrick Ekwall, Bröstcancerförbundets ambassadör som också fanns på plats i Sparbanken Lidköping. Kampen mot bröstcancer pågår, varje dag, året om och rosa matchen är ett sätt för idrottsföreningar att kunna bidra. Just denna match var det dags för Villa Lidköping att spela i speciella matchtröjor, med rosa matchen-logga på armen, till minne av Patricks fru Hannah Ekwall som gick bort i bröstcancer i februari, endast 39 år gammal.

Tröjorna används bara denna enda match, och i skrivande stund så auktioneras de ut och hela överskottet går till bröstcancerforskning och stöd till alla som drabbas. Givetvis kommer alla tröjorna att vara signerade av spelaren som spelat i tröjan.

342 042:- till Bröstcancerförbundet – minst

Företag har valt att skänka pengar per besökare i Sparbanken Lidköping Arena samt stöttat #rosamatchen med ekonomiskt stöd. Privatpersoner har swishat, tävlat och budat på spelarnas rosa matchtröjor.

Allt detta betyder just nu att forskningen stöttas med makalösa 342 042 kr. Villa Lidköping vill rikta ett stort tack till alla som har stöttat kampanjen och mer information och en slutgiltig summa kommer att presenteras under onsdagen.

jj 2

tack


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln