4

Nu lanserar vi Blåhjärtat – Matholken

Premiär för Blåhjärtat Matholken  – 2 oktober 10.30 på ICA Kvantum Hjertberg

Blåhjärtat – Matholken är Villa Lidköpings senaste samhällsprojekt. Ett projekt i samarbete med ICA Kvantum Hjertberg kopplat till ett av FN:s globala mål, nr.2 ”Ingen hunger”.

Mål nr.2 handlar om att ingen ska lida av hunger och att alla människor ska få bra och näringsrik mat året om. Matholken kommer ge möjlighet att hämta ut två kyl eller torrvaror för de pensionärer som lever nära existensminimum och har svårt att få vardagen att gå ihop med enbart sin pension.

Matholken finns vid Ica Kvantum Hjertbergs förbutik på Framnäsvägen 1, 531 54 Lidköping och har premiär måndag 2 oktober klockan 10.30.

– Hög inflationstakt och räntor som höjs nu så det är många som har svårt att få ihop det på sista raden. Där vill vi komma in och stötta upp. Matholken är ett ställe där man kan hämta matvaror som skänks utav privatpersoner eller företag som vill vara med och stötta det här projektet, säger Jonas ”Sparris” Johansson, klubbdirektör.

> Läs mer om vårt nya samhällsprojekt Blåhjärtat

Exempelvis så kan du som privatperson köpa på dig ett extra paket med pasta eller ett mjölkpaket som du sedan på vägen ut från butiken ställer in i Matholkens kyl eller på hyllan.

– Det finns två pilotprojekt i övriga Sverige och där har man sett att de som ställer dit varor gör det av ren kärlek för sina medmänniskor och att man vill vara med och stötta de som har de tufft. Det är många som behöver extra support, säger Jonas.

> Lyssna till en intervju med klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om initiativet


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln