P1734080

Välkommen till Villa Lidköping, Linnea Larsson

Världsmästare klar för Villa Lidköping – Välkommen Linnea Larsson: ”Det känns väldigt ärofyllt i attraktiv miljö”

Efter 13 år i AIK Bandy föll valet på Villa Lidköping. En av världens bästa och mest rutinerade spelare är klar för den blåvita dressen.

– Det känns väldigt ärofyllt och lite omtumlande faktiskt. Men det är en härlig känsla som pulserar, säger landslagskaptenen inför sitt miljöombyte.

Hon kommer från en lång tid i AIK Bandy som lagkapten. I slutet av säsongen 2022/2023 blev det också ett VM-guld som lagkapten i landslaget. Idag står hon som ny spelare i Villa Lidköping, redo att vara med i kampen om ett nytt SM-guld.

Linnea om valet:

– Att valet till slut föll på Villa var dels den helhetslösning som klubben presenterade som gör det möjligt för mig att fortsätta spela bandy. För mig finns de kriterier som är viktiga, där bockar Villa i alla de delar som är viktiga för mig. För mig har det alltid varit viktigt att visats i en miljö som utmanar och där det finns en tydlig gemensam målbild. Men det sagt föll valet på Villa.

Vad kommer du med för bild av Villa som klubb?

– Alltid haft en bra bild av Villa som organisation och har i och med denna process fått detta bekräftat. Vill ta tillfället i akt att lyfta Mattias (Mattias Nilsson) i denna rekryteringsprocess som med sitt tålamod, vilja och entusiasm tillsammans med Sparris (Jonas Johansson) har varit direkt avgörande för mitt beslut. Min känsla är att det är just de egenskaperna som speglar hela föreningslivet och gör det till en attraktiv miljö att vistas i.

Linnea har rutin så det räcker och blir över. Hon har spelat många viktiga matcher både i klubblagsmiljö men också på internationell nivå i det svenska landslaget. Nu vill hon applicera sin erfarenhet i Villa Lidköping och vara en bidragande spelare i en tuffare Elitserien än på länge.

– Fantastiskt roligt det går åt det hållet. Att det är flera lag som kan göra upp om guldet är inte bara utvecklande och roligt för oss spelare utan för sporten i stort. Det är de matcherna man vill spela, som betyder något och där bäst insats vinner. Jag hoppas och har en stark tro att jag kommer kunna bira med min fart, erfarenhet och viljan att vinna matcher.

Hur ser du på sättet som Villa spelare sin bandy?

– Det sätt som Villa vill spela bandy är inspirerar och kommer att vara utvecklande även för mig.

Tydlig målsättning med ett SM-guld?

– Ja absolut, alltid! Det är SM-guldet som hägrar och det som driver och pushar. Det är den bilden man har hela året när man tränar i ur och skur. Det finns inget större inom den här sporten än just den där matchen där allt ska avgöras.

P1734073

(Linnea Larsson klar för Villa Lidköping – kommande säsong)

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om rekryteringen:

– Linnéa är en av Sveriges mest framgångsrika spelare, senaste VM var hon lagkapten i det landslag som spelade hem guldet till Sverige. I Linnéa får vi in en spelare med rutin och erfarenhet som dessutom är grymt revanschsugen efter en säsong där mycket kretsat kring annat än just bandyn för hennes del. Hon kommer kunna vara med och bidra med ett lugn till laget men även driva på och vara med och avgöra matcher. Dessutom är hon tydlig med att hon vill vara med och spela de stora matcherna och vinna titlar, vilket vi såklart siktar på i Villa.

Han fortsätter:

– Vår trupp består i nuläget av 15 spelare, vilket är lite för tunt på elitnivå, så det finns behov av att stärka upp med ytterligare spelare, med Linnéa är vi 16 och därutöver kommer vi även fylla på med fler spelare ur egna led för att landa på en trupp med 17–18 spelare. Inför denna säsong har vi stärkt truppen med egna spelare i form av Ebba Stern och Lua Nyberg, men det finns ytterligare spelare som knackar på dörren vilket känns kul och bra för framtiden.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln