22 matte

HERR | Mattias Nilsson ansluter till ledarstaben

I Peter ”Prinsen” Karlssons frånvaro – Mattias Nilsson ansluter till ledarstaben: ”Bidra med en hel del energi, engagemang och bandykunskap”

För någon vecka sedan meddelade Villa Lidköping att Peter ”Prinsen” Karlsson tar en timeout på grund av utmattningsyndrom. Nu står det klart att Mattias Nilsson blir ett nygammalt ansikte i Villa Lidköpings herrtrupp – från och med idag.

Som ledare och spelare har Mattias Nilsson avverkat inte mindre än 26 säsonger i A-lagssammanhang.

Som spelare gjorde Mattias 330 elitseriematcher i Villatröjan. Efter en trevande start på säsongen 2011–12 togs Mattias in från styrelsen till herrlagets ledarstab efter fyra spelade seriematcher, den säsongen tog sig Villa sedan också till sin första SM-final på 29 år. Som ledare har han sedan varit med om en mycket framgångsrik period. Det blev två SM-finaler, en bronsmatch och två semifinaler innan det var dags att dra sig tillbaka.

Nu är det alltså dags igen och kan historien från 2011–2012 upprepa sig? Då blir det en ny SM-final i mars. Med andra ord, en spännande säsong att följa.

– Det ska självklart bli riktigt kul. När jag väl hade pusslat ihop mitt schema med jobb, andra uppdrag i Villa (Ledare i Villa U-13, styrelsen) och familjen så var det självklart att hoppa på detta. Förhoppningsvis kan jag bidra med en hel del energi, engagemang och bandykunskap.

Hur ska det bli att få vara ”i det” kring hemmamatcherna igen?

– Matcherna i Arenan är givetvis det bästa av allt med ett sådant uppdrag. Det engagemang som finns runt matcherna är fantastiskt. Publiken och klacken i Arenan är riktigt grymma och alla gör ett fantastiskt jobb för att skapa stämning och ge bästa förutsättningar för spelarna att lyckas.

P1746665

(Mattias Nilsson tillbaka i omklädningsrummet – här i diskussion med Joel Broberg)

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om valet att nyttja Mattias Nilssons kunskaper i ledarstaben:

– Mattias kommer initialt vara med under tiden som Peter är borta och det känns skönt att få in en sådan kraft som ”Matte”. Han var med för några år sedan, assisterande till Johan (Sixtensson), så de känner varandra väl och han känner truppen, vilket gör att det här blir helt odramatiskt och han kommer rätt in det och kör från och med idag, han fortsätter:

– Vi vet att med Mattias så får vi in en karaktär med mycket energi. Han är duktig på att jobba med individerna och har ett stort kunnande som spelare och ledare. Det blir en jättebra lösning under tiden som Peter är borta.

Hur påverkar det här hans uppdrag i styrelsen, engagemang kring ungdomslag och som en del av rekryteringsarbetet?

– Han kommer fortsätta sitt uppdrag som vice ordförande och även sitt engagemang i det ungdomslag som han finns med kring. När det gäller rekryteringsarbetet så beror det lite på hur lång tiden blir som assisterande. Tills vidare så driver jag rekryteringsfrågorna för spelare och ledare, under tiden som Mattias är engagerad som ledare.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se 

Dela artikeln