V5I3273

LANDSLAG | Åtta Villaspelare kallade till damlandslaget

Här är den svenska truppen till Norgeresan – Villa Lidköping har åtta spelare med i truppen 

Inget VM 2024 – men landslagsverksamheten rullar på. Nu har förbundskapten Olle Wiberg tagit ut 17 spelare som ska möta Norge dubbellandskamper i december.

Från Villa Lidköping kallas Sofie Millqvist, Viktoria Karlsson, Frida Wiklund, Sanna Gustafsson, Ida Friman, Moa Friman, Agnes Ögren och Linnea Larsson.

Regerande världsmästarna Sverige får som bekant inte spela något VM till våren. Trots det rullar landslagsverksamheten – nu med siktat inställt på att det förhoppningsvis ska spelas ett mästerskap 2025. 8–9 december ska damlandslaget spela två matcher mot Norge i Solberg, utanför Drammen och dit har förbundskapten Olle Wiberg nu tagit ut 17 spelare.

– Vi har en väldigt bra bredd i toppen av svensk dambandy nu. Denna uttagning har varit väldigt tuff och det har varit ett stort pussel att få ihop dessa 17 spelare som nu åker till Norge. Flertalet spelare knackar rejält på dörren till damlandslaget nu och det är otroligt positivt för framtiden och denna vinter är ett led mot ett eventuellt VM 2025, säger Olle Wiberg.

Han uppger att fokus under dubbellandskamperna kommer att ligga på att testa detaljer i spelet och vidareutveckla det koncept gällande spelidén för landslaget de jobbat med under några säsonger.

– Just att det är så tajt om platserna i truppen nu och konkurrensen har hårdnat gör att jobbet att forma laget blir väldigt inspirerande på många sätt samtidigt som det också är tuffa beslut att ta. Vi hoppas kunna spela ytterligare träningslandskamper under vintern för att sedan nå målet om ett nytt VM-guld, säger Wiberg.

Matcherna spelas klockan 20.00 den 8/12 och returen klockan 12.00 den 9/12.

V5I3273

S7A4189

(Guldlaget från 2023)

 

Målvakter:

Ellen Ahrnberg, Uppsala Bois
Sofie Millqvist, Villa Lidköping BK

Utespelare:

Tora Üebel, Uppsala Bois
Viktoria Karlsson, Villa Lidköping BK
Frida Wiklund, Villa Lidköping BK
Ellen Spång, Västerås SK
Erica Persson, Västerås SK
Sanna Gustafsson, Villa Lidköping BK
Gabriella Aronsson, Västerås SK
Kajsa Ericsson, Västerås SK
Ida Friman, Villa Lidköping BK
Moa Friman, Villa Lidköping BK
Agnes Ögren, Villa Lidköping BK
Edit Ljung, Västerås SK
Linnéa Larsson, Villa Lidköping BK
Tilda Ström, Sandvikens AIK
Karla Thuresson, Västerås SK


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln