SOR1156

Johan Lindblom inför Uppsala

Efter annandagssegern mot Västerås  – nu väntar ett intressant Uppsala: ”De har spelat jämt mot Västerås och tagit poäng mot Sandviken”

7–2 mot Västerås på annandagen inför nästan 1000 personer. Nu väntar årets sista match på bortaplan i Uppsala och huvudtränare Johan Lindblom åker dit med samma trupp som senast.

– Som det ser ut nu får samma spelare som gjorde det bra mot Västerås chansen igen. Vi tar med Olivia Jacobsen bara för att backa Sofie Millqvist i målet, i stället för Jonna Nyman.

Vad är känslan efter annandagen?

– Känslan efter Västeråsmatchen är väl att vi känner oss ganska nöjda med vad vi presterade. Vissa saker var bra, andra saker lite sämre. Men vi visar ändå att vi är ett bättre lag nu än det lag som förlorade mot VSK förra gången vi möttes. Framför allt känns det också bra att vi fick dela segern med publiken och vi är väldigt tacksamma för att vi fick spendera annandagen i deras sällskap. Sen är de två poängen lika mycket värda som i alla andra matcher, så det gäller att fortsätta vara ödmjuk inför att vi hela tiden ska sträva efter att bli bättre och att det är långt kvar tills vi ska vara som bäst.

Årets sista prestation ska göras mot ett Uppsala som kommer till matchen med fyra matcher utan förlust. Bland annat kryssade laget mot Sandviken vilket är ett resultat som visar på en härlig utmaning i eftermiddag.

– Uppsala borta blir en kul utmaning. De har spelat jämt mot VSK och tagit poäng mot SAIK och är överlag svåra att få hål på, de jobbar hårt och har flera spelare med landslagsmeriter, säger Johan.

Villa Lidköping kommer till matchen som serieledare. 18 poäng på 9 matcher och 7–2 mot Västerås på annandagen betyder att det är ett Villa med gott självförtroende.

Vad blir viktigt idag?

Det blir viktigt för oss att inte fuska någonstans, vara ödmjuka, ha tålamod och spela både runt, i och över för att hitta ledig is att anfalla på. Sen har vi några grejer som vi tror kan vara lyckosamma, men det håller vi på tills efter matchen.

Matchen startar 15.00 i Recoverhallen och den sänds som vanligt på Bandypuls och Sportexpressen.  

MATCHFAKTA:

Match: Omgång 10, Elitserien | Uppsala BoIS – Villa Lidköping BK
Var: Recoverhallen, Uppsala
Tid: 15.00
>Se matchen via Bandypuls
>Se matchen via Sportexpressen
>Följ matchen via Bandygrytan

SENASTE 5 MATCHERNA

Uppsala: V-O-V-V-F
Villa Lidköping: V-V-V-V-V


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln