SOR3508

Villa Lidköping tog tolfte raka segern

Villa Lidköping går till landslagsuppehåll med tolv raka segrar och serieledning – ny seger idag mot Mölndal på bortaplan

Sjukdomar och skador hindrade inte Villa Lidköping att ta sin tolfte raka seger. Idag besegrades Mölndal med 8-1 i Åby Bandyhall.

Det blev en mållös start på matchen och det skulle dröja fram till matchminut tjugo innan publiken fick se matchens första mål. Freja Lööf blev först ut med målskyttet på passning av Sanna Gustafsson.

Linnea Larsson ökade på ledningen till 0-2 innan det var dags för Sanna Gustafsson att fixa 0-3 och då hade vi spelat 40 minuter. Resultatet stod sig halvleken ut och Villa hade ett starkt grepp om den tolfte omgången.

Mölndal startade den andra halvleken med ett viktigt reduceringsmål av Tilda Andersson. Men det skulle bli hemmalagets enda mål. Villa Lidköpings och Elitseriens stora skyttedrottning såg till att skapa en fyramålsledning med 1-4 och 1-5 – efter 59 respektive 63 minuter.

Matchen den vann Villa Lidköping tillslut med 1-8 och dagens tvåpoängare var den tolfte raka och med sina 24 poäng så leder nu Villa Lidköping serien med sju poäng marginal. Dock med två matcher mer spelade än tvåan Västerås.

–  Vi får inte till starten i matchen men det är aldrig så att man blir orolig. Vi steppar upp efter tjugo minuter och då visar vi också vilka kvalitéer vi har i laget. Vi vinner rättvist och nu ska vi lappa ihop våra skador och ladda för avslutningen av seriespelet, säger Johan Lindblom.

Nu väntar två veckor med matchledighet innan Elitserien återstartas den 3 februari. Då mot Skirö AIK i Sparbanken Lidköping Arena. 

MATCHFAKTA (Mölndal – Villa Lidköping)

0-1 Freja Lööf (Sanna Gustafsson) 20
0-2 Linnea Larsson (Sanna Gustafsson) 26
0-3 Sanna Gustafsson (Annie Berner) 40
—–HALVTID—–
1-3 Tilda Andersson
1-4 Ida Friman (Sanna Gustafsson) 59
1-5 Ida Friman (Ellen Nilsson) 63
1-6 Matilda Öhman 69
1-7 Sanna Gustafsson 70
1-8 Ellen Nilsson 75

Hörnor:

Mölndal: 0
Villa Lidköping: 12

Utvisningar:

Mölndal: 0x10
Villa Lidköping: 0x10

Publiksiffra: 56

TRUPPEN:

Sofie Millqvist
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund – Lua Nyberg
Freja Lööf – Annie Berner – Matilda Öhman
Linnea Larsson – Ellen Nilsson

Avbytare: Ida Wikström, Sara Svensson, Ida Friman, Ebba Stern, Jonna Nyman (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se 

 

Dela artikeln