menssakrad

Villa Lidköping inleder ett samarbete med Menssäkrad

Villa Lidköping kommer erbjuda damlaget gratis mensskydd. Detta kommer ske i samarbete med företaget Menssäkrad: ”Ett menssäkrat omklädningsrum borde vara en självklarhet”

Företaget Menssäkrad arbetar med olika distributionslösningarna för att förse verksamheter med mensskydd. Nu även Villa Lidköping. 

För Villa Lidköping BK är det en självklarhet att alla inom klubben ska känna välmående och trygghet i sin vardag. Som ett led i detta har damtruppens omklädningsrum utrustats med att gratis mensskydd, för att alla ska kunna få ut sin fulla potential i såväl sitt bandyspelande som privat. Företaget Menssäkrad har försett omklädningsrummet med två automater för fri tillgång till mensskydd.

– Ett menssäkrat omklädningsrum där det erbjuds bindor och tamponger förenklar vardagen för våra spelare som då kan fokusera på sin prestation på plan, utan oron över plötslig mens. Även fast vi har ett öppet klimat i vårat omklädningsrum där menstruation inte är en laddad fråga, tror jag att tillgängligheten av mensskydd kan normalisera menstruationen och minska skammen kring den. Hoppas fler företag och klubbar tar efter idén och menssäkrar sina toaletter, för att normalisera menstruation och för att öka jämställdheten i samhället, säger Agnes Ögren, lagkapten i Villa Lidköping.

P1761227

– Som Lidköpingsbo är jag oerhört stolt över att få backa Villas spelare på det här sättet. Ett menssäkrat omklädningsrum borde vara en självklarhet oavsett vilken nivå du spelar på, säger Jennie Lann, Medgrundare Menssäkrad.

I samma lokaler som damlaget finns också Villa Lidköpings damallsvenska lag och F17. De har givetvis tillgång till mensskydden på samma sätt som damlaget.

Läs mer om Menssäkrad på www.menssakrad.se


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln