P1761869 1

TV | Klubbdirektören om rekryteringen av Pelle Fosshaug

Pelle Fosshaug blir Johan Sixtenssons efterträdare – klar som ny huvudtränare efter säsongen: ”Vi tittade på lite olika kriterier för att sedan förvandla det i namn och då hamnade Pelle på toppen av den listan”

Pelle Fosshaugs historia kan göras lång och han behöver egentligen ingen längre presentation. Med sina fem VM-guld och sex SM-guld så är han en av de bästa bandyspelarna genom tiderna i Svensk bandy. Nu står han klar som Johan Sixtenssons efterträdare.

Med två månader kvar av säsongen 2023/2024 kan nu alltså Villa Lidköping presentera Pelle som ny huvudtränare och den person som ska axla rollen efter Johan Sixtenssons tio år vid rodret.

– Vi tittade på lite olika kriterier för att sedan förvandla det i namn och då hamnade Pelle på toppen av den listan. När vi tog kontakten första gången så var det omedelbart positivt från oss och honom. Det har känts bra hela vägen, och det är ett spännande namn. Han kanske inte har så mycket erfarenhet i den högsta serien men det hade inte Johan (Sixtensson) heller och vi tycker det är spännande att utveckla saker och göra det lite annorlunda. Därmed också att vi presentera Pelle tidigt på säsongen, som man normalt sätt kanske inte gör.

> Lyssna till Jonas ”Sparris” Johansson här


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln