FAB8283

Johan Sixtensson inför kvartsfinal 2

Johan Sixtensson och Villa Lidköping laddar om för rond två i Trollhättan: ”Vi har en plan på hur vi ska ta hand om det, sedan gäller det att utföra det också”

1–0 i matchserien. I en derbyserie i bäst av fem kvartsfinaler. Villa Lidköping åker till Trollhättan efter 8–3 på måndagskvällen.

– Vi har en god känsla, 1–0 i matcher och jag tycker vi styrde mycket av matchen igår. I första halvlek har Gripen en period där dom är rätt så heta, men rent chansmässigt så tycker jag att vi är ganska överlägsna, säger Johan Sixtensson i samband med dagens lättare träningspass.

3–1 i halvtid blev snabbt till 5–1 efter en drömstart i den andra halvleken. Johan utvecklar insatsen:

– Jag tycker att sett till förutsättningar och den biten så får vi till det bra. Första tjugo känns de som att Gripen är lite hetare och det märks att dom är inne i det på ett annat sätt. Vi försöker arbeta oss in det och gör det succesivt. Sedan så tycker jag att vi tar grepp om det och de pratas mycket om att Gripen bjuder bort bollar men det kommer av en anledning tänker jag, vi spelar ett bra försvarsspel över hela banan.

P1795996

(Villa Lidköping förbereder sig inför kvartsfinal 2:5)

Med slutspelsmatcher varannan dag så är tisdagens ispass inget obligatoriskt träningspass – på isen. Varje individ hanterar sin återhämtning och matchladdning på det sätt som passar kroppen bäst.

– Idag är det valfritt, det handlar om vad som passar kroppen bäst för att vara så bra som möjligt imorgon, fysiskt är det inga problem utan det sitter mest i huvudet, att städa bort det som var igår och rikta in sig på imorgon.

Hur mycket trycker ni på återhämtningen?

– Det är givetvis jätteviktigt. Det är inte helt lätt att sova efter matcher, spelarna är i gång och uppumpade men vi har gjort det här så många gånger så de vet vad det handlar om. Allt från återhämtning till kost och dryck.

Imorgon sätter Villa Lidköping sig på bussen för den korta resan till Slättbergshallen, med målbilden att det är kvartsfinalseriens sista bortaresa. Men en tuff sådan.

– Det är alltid en annan karaktär på matcherna där, de har sin hemmaplan och ska de vara med så måste de plocka den här matchen och kommer göra allt för att göra det. Gripen är bra hemma, bra på att försvara sig och spela primitivt, spelar enkelt och skapar hörnor, det måste vi svara upp på och sätta ner foten tidigt. Vi har en klar plan på hur vi ska ta hand om det, sedan gäller det att utföra det också.

MATCHFAKTA:

Match: Kvartsfinal 2:5  | Gripen Trollhättan – Villa Lidköping
Var: Slättbergshallen, Trollhättan
Tid: 19.00
> Åk med Supporterklubben till matchen
> Säkra dina biljetter till matchen
> Se matchen via Bandypuls
> Se matchen via Sportexpressen
> Följ matchen via Bandygrytan

INBÖRDES MÖTEN 

2024 ) Villa Lidköping – Gripen Trollhättan (8-3)
2023 ) Villa Lidköping – Gripen Trollhättan (7-7)
2023 ) Gripen Trollhättan – Villa Lidköping (2-8)
2023 ) Gripen Trollhättan – Villa Lidköping (2-8)
2023 ) Villa Lidköping – Gripen Trollhättan (11-3)

SENASTE 5 MATCHERNA

Villa Lidköping: V-V-V-V-V
Gripen Trollhättan: F-V-O-F-V


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln