tumme 1

Serieseger för P15 och F14

Villa Lidköpings ungdomslag fortsätter att imponera och under helgen säkrades två nya seriesegrar – Klubbens P15 och F14 är nu seriens bästa lag

Framtiden ser ljus ut för Villa Lidköping, med flera vunna serier på junior- och ungdomssidan. I helgen säkrades ytterligare två seriesegrar i Vetlanda och Tranås.

Lagens framgångar pekar på en stark och växande bredd i verksamheten som kan föra klubben till nya höjder i framtiden. Med en stark ungdomsverksamhet som grund kan Villa Lidköping skapa fina förutsättningar för fortsatt framgång och utveckling på alla nivåer i kommande år.

– Villa Lidköping vill passa på att rikta en stor hyllning till våra fantastiska ungdomsledare. Utan deras hängivna arbete och engagemang hade vi inte kunnat nå de framgångar vi har idag. Dom är hjärtat och själen i vår verksamhet, och deras arbete är ovärderligt för våra unga spelares utveckling både på och utanför planen. Genom våra ledares passion och dedikation har våra aktiva inte bara fått ta del av det tekniska och taktiska, utan även fostrats i viktiga värderingar. Våra ledare är förebilder och mentorer som inspirerar och vägleder våra unga spelare att nå sin fulla potential och att drömma stort, säger Rasmus Abrahamsson, kommunikationsansvarig i klubben.

Villa Lidköpings P15 vann U16 Regional Södra

– Seriesegern i U16-serien var ett bra kvitto på det hårda jobb som grabbarna har gjort under säsongen. Vi har endast förlorat en match i serien mot Åby Tjureda och 87 gjorda mål och 33 insläppta säger en hel del, säger Marcus Andersson från ledarstaben.

Vilgot Johansson blev säsongens bästa målskytt med 29 mål och 18 assist.

– Vilgot och övriga har varit jättebra. Framgångsreceptet har varit ett grymt bra försvarsspel och ett väl synkat lag. Jag vill också hylla samarbetet mellan åldersgrupperna som har fungerat jättebra. Vi har haft stor hjälp av P14 med spelare och även lånat från P17 i vissa matcher.

Om du får nämna några nyckelfaktorer? 

– Engagerade ledare och spelare är framförallt den stora nyckelfaktorn. Men även riktigt bra slipade skridskor, säger Marcus med ett leende. 

Ledarstaben bestod av: Björn Albinsson, Marcus Axelsson, Jerker Johansson, Richard Oldin, Thomas Vallmar, Erik Friman, Marcus Andersson och Johan Wikström.

1

Villa Lidköpings F14 vann F14 Region Syd 

– När vi träffades i början av säsongen så var det tjejerna själva som satte målet att vinna serien. Vi bestämde oss direkt att det är en för alla, alla för en och skapade en känsla att det var vi mot resten av världen. Nu fem månader senare är vi obesegrade i serien, trots att vi ofta är det yngre laget på planen, säger Johan Engblom från ledarstaben. 

Villa Lidköping slog spiken i kistan efter en fantastisk bortamatch mot Tranås på bortaplan. 

– Vi var uträknade flera gånger i den matchen. Vi hämtade upp flera underlägen och i den andra halvleken kunde vi lägga i en växel till, rycka ifrån och vinna matchen med fem mål. Inställningen och kämpaglöden laget visar gör mig rörd och moralen tjejerna visar är helt enorm. Ett bevis på vad vi har lyckats skapa är även när vi besegrar Vänersborg på hemmaplan. Vi ligger under med 1-6 när det är 25 minuter kvar och vi vänder runt den matchen till 7-6.

Förutom seriesegern så tog även laget en 2:a plats i World CUP F15.

– Det är ett resultat av hårt arbete på träningar, med glädje och engagemang, vecka ut och vecka in. Tjejerna vill spela bandy 8 dagar i veckan. Gruppen har utvecklats till att verkligen fungera som ett lag. Vi spelar på flera spelare och det gör oss svårlästa för motståndarna.

Lagets bästa målskytt blev Nova Engblom med hela 34 (!) mål på 7 matcher. Flest assistpoäng stod Vida Skoglund för med 11 assist på 6 matcher. Vida stod även för 19 mål. 

Ledarstaben bestod av: Johan Engblom, Fredrik Skoglund, Moa Liljebäck och Daniel Lund.

IMG 60221

Seriesegrar säsongen 2023/2024:

  • Villa Lidköping herr
  • Villa Lidköping dam
  • Villa Lidköping P19
  • Villa Lidköping P15
  • Villa Lidköping F14

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln