FAB8511

INFÖR | P19 redo för SM-final mot Vetlanda

P19 laddar för final mot Vetlanda – på fredagskvällen smäller det: ”Vi ska gå för det fjärde raka guldet”

En behaglig resa i kvartsfinalerna mot Rättvik följdes upp av en betydligt tuffare duell mot Sirius i semifinalerna. Men Villa var starkast och på fredag väntar SM-final mot Vetlanda – i ABB Arena.

– Skönt att vi tar oss till final. Det är inte lätt att spela de här matcherna (med syfte på semifinalerna), vi hade 2–4 att gå på och eftersom Sirius var jagande så blev det att de gick för full maskin och vi blev lite nervösa, kom inte i gång riktigt och blev lite krampaktigt. Det dröjer väl till slutet på den första halvleken innan vi få lite ordning på det och sedan i paus så pratade vi om att jobba hårdare i defensiven så de fick runda oss och inte kliva emellan. Det gör vi och då kan vi också vinna, säger Daniel Behlander som under många år varit en del av staben i P19.

Varför tror du att ni står som ett av lagen när det ska avgöras?

– Vi är bra på alla positioner. Alla 16 som är med på isen och även de som är utanför laget är jämna och det är vår styrka och det visade sig.

I finalen väntar Vetlanda som knep den näst sista slutspelsplatsen i grundserien och efter segrar mot Sandviken och Nässjö, alltså står klart för SM-final.

Villa Lidköping vann grundserien och besegrade Vetlanda två gånger i serien. 8–4 i Sparbanken Lidköping Arena och 3–6 i Hydro Arena.  

– Vi är redo och laddade. Vi ska spela vårt spel. Vi har nött på det hela säsongen så det är bara att fortsätta med det. Men final är final, det är en match. Man måste vara på ställda direkt. Vi har varit med om finaler där vi tappat, vänt och avgjort i sudden, så allt kan hända i en final. Det kommer bli en rolig upplevelse för grabbarna. Vi ska gå för det fjärde raka guldet.

MATCHFAKTA:

Match: SM-FINAL | Villa Lidköping – Vetlanda BK
Var: ABB Arena, Västerås
Tid: 19.00, fredag
>Säkra dina biljetter 
>Se matchen via Bandypuls
>Se matchen via Sportexpressen
>Följ matchen via Bandygrytan


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln