P1830678

Välkommen tillbaka, Victor

Victor Petersson är tillbaka – ansluter från Gripen Trollhättan och skriver ett tvåårsavtal: ”Någonstans så är det ett mål man haft, att komma tillbaka till Villa”

Villa Lidköping kan idag presentera ytterligare en återvändare. Efter spel i Åby, Lidköpings AIK och Gripen Trollhättan så är nu Victor ”VP” Petersson tillbaka.

– Jag är glad och stolt. Någonstans så är det ett mål man haft, att komma tillbaka till Villa. Det är en jäkligt fin miljö här, säger Victor som ansluter från en fin säsong i Gripen Trollhättan.

Påsken kryddas alltså med en ny forward och det i form av Victor som har Åby Tjureda som moderklubb men som kom till Lidköping som 16-åring och har fostrats genom Villa Lidköpings ungdom- och juniorverksamhet.

Victor var också med i den trupp som vann klubbens första SM-guld, 2019.

Nu är han alltså redo att få vinna igen, med Villa Lidköping.

P1830577

– Efter två fulla säsonger med Gripen och kontinuerligt av speltid, känner jag att jag har tagit steg i min utveckling. Framför allt så har jag utvecklat skridskoåkningen men också det fysiska spelet i defensiven.

Victors påskrift betyder också att han får fortsätta att kampera ihop med William Arvidsson, även i Villa. Något han uppskattar:

– Kul. Jag brukar hjälpa honom att hålla honom lite lugn och han brukar hjälpa mig att elda i gång mig. Vi är bra kompisar så det känns väldigt kul.

Kittlas man redan nu av tanken att spela här igen, inför Villapubliken?

– Absolut. När man tänker på Villa så är det ju just det här med all publik och det tryck som blir här inne. Det märkte vi inte minst i kvartsfinalerna.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om att få tillbaka en spelare som Victor:

– Det är kul att vi kan börja ta hem spelare som varit ute och testat spel i andra klubbar, även om Victor från första början kommer från Åby, så kom han hit som 16-åring. Han har utbildat sig i vår juniorverksamhet och vi känner varandra väl efter dom åren då han vandrade från junior upp till A-truppen.

– Nu kommer han till oss efter spel i Åby och Gripen, jag tycker framför allt att han har ett sista år i Gripen där hans utvecklingskurva har svängt upp ordentligt. Vi får in en kraftfull spelare med ett bra skott som är duktig att verka över stora ytor. Han har stor åk-kapacitet och bra med kraft i defensiven. Det känns jättekul att få välkomna hem Victor och det sak bli väldigt intressant att se hur han utvecklas i vår miljö efter erfarenheter i andra klubbar.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln