RS64374

Ellen Nilsson förlänger – klar för två nya år

Två finaler och två guld – nu förlänger Ellen Nilsson med Villa Lidköping: ”Har aldrig mått så bra efter en säsong som jag gör nu”

Hon kom till Villa Lidköping från Sandvikens AIK inför säsongen 2022/2023. Målet? Att få vinna SM-guld. Nu har Ellen Nilsson fått göra det, två gånger på raken.

– För mig var det självklart att förlänga för Villa, bättre utvecklingsmöjligheter för min del är svårt att få. Vi har också en sådan härlig stämning i och runt laget med spelare, ledare och förening. Då längtar man hela tiden efter att få träffa gänget. Funkar det bra utanför planen så tror jag även det klaffar på isen och då kommer resultaten, säger Ellen Nilsson som punkterade SM-finalen mot Västerås med sitt 7–4-mål för ett par veckor sedan.

Hur mår du med lite distans till säsongen och finalen?

– Jag har nog aldrig mått så här bra efter en säsong som jag gör nu. Vi har haft en fantastisk säsong som kommer bli svår att toppa men ändå med en möjlighet att göra saker ännu bättre. Laget har blivit både starkare, bättre och jämnare. Min egen utveckling är jag nöjd med och jag har gjort över 20 mål och även fått spela med U21-landslaget.

Har dina två guld resulterat i mersmak?

– Absolut! SM-gulden betyder inte för min del att jag är mätt och belåten utan fortsatt hungrig och det enda som saknas för mig personligen är ett VM-guld.

FAB0111

(Ellen Nilsson sätter 7-4 i SM-finalen och jublar med Freja Lööf och Matilda Öhman)

Ellens första säsong i Villa Lidköping blev lite lidande på grund av en militärtjänst. Något som hon berättar mer om här:

– Det tog tid innan jag kände att jag kom in rätt i det hela. Det var väldigt sent på säsongen. Denna säsong har varit annorlunda, jag har varit med från början, med full närvaro och som också lönat sig resultatmässigt.

Nu står är det alltså helt klart att Ellen och Villa Lidköping fortsätter jakten på fler guld, i minst två säsonger till. Hon har även en tydlig målbild med sitt fortsatta bandyspelande. 

– Förutom att bli en given startspelare i Villa så vill jag såklart ta en plats i A-landslaget. Men det är hög konkurrens mellan många väldigt bra spelare, så på min egen front vill jag bli snabbare och starkare på planen.

Klubbdirektör Jonas “Sparris” Johansson om förlängningen:

– Ellen går från klarhet till klarhet tycker jag, utvecklats i såväl spelet som fysiskt och tekniskt samt börjat hitta mer rätt i målsituationer. Hon tog ett rejält kliv i sin utveckling den gångna säsongen, mycket kanske tack vare att hon kunnat vara med och träna fullt ut också, ifjol gjorde hon sin militärtjänstgöring. En glad och positiv kraft i och runt laget som vi är glada att få behålla hos oss i ytterligare två säsonger.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln