FAB7739

Johan Lindblom fortsätter som huvudtränare

Guldtränaren fortsätter  – Johan Lindblom redo att försvara guldet:  ”Vi är inte färdiga här”

Johan Lindblom har fyra raka SM-guld med damlaget. Tre som assisterande och nu senast ett som huvudtränare. Idag kan vi meddela att Johan förlänger sitt kontrakt med Villa Lidköping.  

– Det har inte varit ett lätt beslut, det har krävts lite fundering. Jag har väl gått i tankarna att först kliva av för att låta tjejerna slippa mig, säger Johan skämtsamt och fortsätter:

– Och sen har det väl funnits andra bandymässiga utmaningar som lockat och förfrågningar att ta ställning till. Men jag landade i att vi inte är färdiga här. Vi kan bli bättre på så många områden. Det är också få förunnat att jobba tillsammans med en så kompetent ledarstab och en sådan fantastisk spelartrupp att man får vara tacksam för att vi fortsätter resan tillsammans.

johan

Hur ser du på din första säsong som huvudtränare?

– Man är ju stolt över att få vara en del av den här gruppen. Jag vill ta tillfället i akt och hylla mitt ledarteam med Christian Lind, Julia Wallgren, Carl-Joan Norrman, Fredrik Linderoth, Per Martinsson, Per Bergstrand, Lisa Östman, Mikaela Ingemarsson och Claes Wikström. Det är dom som gör det stora jobbet och håller ihop verksamheten samtidigt som tjejerna sliter på isen, vecka ut och vecka in för att dom vill vara bäst. Jag försöker mest hålla en låg profil, inte vara i vägen och dricka lite kaffe så sköter sig det mesta av sig självt sen, skrattar Johan.

Johan, som tog över huvudansvaret efter Andreas Ingemarsson, ser en fortsättning där serien bara blir jämnare och jämnare. Något som kräver utveckling och noga förberedelser.

– Vi har både tekniska och taktiska utvecklingsområden, saker vi provat som vi vill utveckla och svagheter vi vill slipa bort. Elitserien blir bättre och bättre, toppen bredare och bredare och vi har fått upp resursstarka nykomlingar så det krävs av oss att vi hela tiden blir bättre och utvecklas för att hålla oss kvar i toppen.

Villa Lidköping stod för en helt makalös säsong. Laget gick obesegrade genom hela grundserien och slutspelet för att sedan vinna SM-guldet mot Västerås. Johan utvecklar sina tankar kring framgångssagan:

– Vi har ju försvarat oss bättre över hela banan och släppt in mindre mål. Men det handlar ju inte så mycket om tekniska eller taktiska aspekter utan mer om att vi gör jobbet, litar på varandra och orkar vara disciplinerade, både i öppet spel och på fasta situationer. Sen har vi ju jobbat med att få en större delaktighet både på och utanför isen och spela på fler spelare. Vi hade ju nio olika spelare som gjorde tio mål eller fler, och det tyder ju på att vi lyckats tänker jag. Sen känns det som att vi haft ganska kul hela vintern, och det är väl inte oviktigt heller.

– Nu ska vi fortsätta. Vi är inte färdiga eller det minsta mätta, vi vill fortsätta utvecklas, bli ännu bättre och fortsätta pusha gränsen för vad vår grupp kan uppnå tillsammans.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln