FAB8527

Viktoria Karlsson redo att gå för femte raka guldet!

Försvarsgeneralen går för sitt femte SM-guld med moderklubben: ”Att få tillhöra Villa är speciellt”

Hon har varit med från start och byggt det som idag är landets bästa bandylag och har varit det över fyra säsonger. Idag kan Villa Lidköping med glädje meddela att Viktoria Karlsson förlänger sitt kontrakt med sin moderklubb.

> Gör som Viktoria och förnya din plats i Villa Lidköping nästa säsong

– Att få tillhöra Villa är speciellt och det känns jättebra. Det finns en värme och glädje i föreningen som är svårt att sätta ord på. Att göra alla Villaiter glada med våra framgångar värmer i hjärtat. Sedan är vi en fantastisk grupp som har väldigt kul tillsammans så det gör att man vill fortsätta vara i denna miljö, säger Karlsson som den här säsongen har varit med i en försvarslinje, som tillsammans med övriga, släppt in 14 (!) mål på 16 grundseriematcher. En otrolig bedrift.

Viktoria, som idag är svensk mästare för fjärde året i rad, berättar om sitt mående så här fem veckor efter guldet i Västerås.

– Jag mår väldigt bra, finns ingen bättre känsla när domaren blåser av matchen och vi samlas i en stor glädjehög på isen. Den känslan är värt allt slit man lägger ner under året.

– Vad tycker du det är som gör att ni återigen kan vara bäst i årets sista match?

– Efter några år nu så borde man väl säga rutinen och för att man vet hur det är att spela viktiga matcher. Dock tror jag att nyckeln för oss var att vi var noga förberedda på vilka scenarion som skulle kunna uppstå i en final och vilken lösningar vi skulle ha på dem. Det gjorde oss väldigt lugna och trygga i gruppen inför uppgiften.

– Ni är ett otroligt sammansvetsat gäng, beskriv den grupp som ni är idag?

– Vi är ett gäng som har spelat ihop i många år nu och trivs väldigt bra tillsammans. Alla som kommer in i laget bidrar på ett väldigt positivt sätt. Ihop med vår ledarstab har vi väldigt kul vilket gör att man tycker det är värt att lägga ner jobbet varje år.

FAB2170 1

(Villa Lidköpings damlag efter slutsignalen i SM-finalen den 16 mars)

5 februari, 2017 – blev Villa Lidköpings damlag klart för landets högsta serie. Att laget idag skulle ha fyra raka SM-guld var det nog inte många som trodde då.

Snart startar en ny försäsong med träning för att försvara guldet och Viktoria berättar vad hon vill se att truppen utvecklar:

– Till förra säsongen så hade vi några spelartapp och många var ifrågasättande till vårt lag men vi visade att bredden är viktigast och alla klev fram och tog ansvar. Inför nästa säsong så vill man hjälp till och slussa in de yngre spelarna så dom får ett ännu större ansvar vilket gör att vi kan fortsätta vara på en hög nivå i många år framöver. Sen självklart försvara guldet.

Jonas ”Sparris” Johansson om att förlänga med en viktig pusselbit i form av Viktoria Karlsson:

– Viktoria är en av de spelare som varit med på hela den process som varit från bandyskola till F17 guld, uppgång i elitserien och numera fyra sm-guld på damsidan. Hennes lugn och placeringssäkerhet, förmåga att bryta i rätt ögonblick och tuffhet i spelet i försvarslinjen är av yttersta klass och har också inneburit att hon fått förmånen att representera det svenska landslaget. Dessa förmågor skänker också vårt spel en trygghet och har varit en av framgångsfaktorerna för Villa Lidköpings damer, säger Jonas och fortsätter:

– Hennes lojalitet för klubben, nyfikenhet på att fortsätta att utvecklas och ledaregenskaper är även de ett signum för ”Vickan”. Att Viktoria nu bestämt sig för spel hos oss i ytterligare en säsong är väldigt kul, vi ser fram emot många fina prestationer och framgångar tillsammans även under kommande säsong.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln