FAB0185

Olivia Jacobsen skriver kontrakt med damlaget

SM-guld i sin första match från start – nu belönas målvaktstalangen med ett seniorkontrakt: ”Jag vill bli bättre på allt”

I Sofie Millqvist frånvaro fick 17-åriga Olivia Jacobsen vakta målet i SM-finalen 2024. Något som skulle visa sig bli en framgångssaga.

Med blott en match under vintern och reserv i sex matcher hade Jacobsen en annorlunda utmaning på den största bandyscenen. Med ett lag som skulle försvara titeln, mot Västerås.

Hur det gick? Det vet vi alla. Idag kan Villa Lidköping presentera Olivia Jacobsen som ny kontrakterad damlagsmålvakt.

– Det känns jättekul att bli en del av laget och få de bästa förutsättningar för att utvecklas. Jag har tränat med A-laget i några år nu så de känns jättekul att få den  här chansen. Men det kommer såklart bli tuff konkurrens när det redan finns två jätteduktiga målvakter i laget.

Hur var det att med så kort varsel få kliva in och spela en SM-final?

– Det var självklart jättenervöst, men med tanke på hur laget presenterat under denna och tidigare säsonger kände jag mig ändå trygg. Det är ju ett lag med rutin. Samtidigt visste jag att vi var ett lag som skulle försvara sitt guld och jag ville såklart inte vara anledningen att det inte skulle gå vägen.

Villapubliken fick se en målvakt som visade prov på mental styrka, tryggt agerande och som var en stor del i att klubben kunde säkra sitt fjärde raka SM-guld.

Beskriv känslorna efter matchen när guldet var klart?

– När domaren blåste av matchen kände jag bara en enorm lättnad, men sen tog det några veckor innan jag faktiskt tog in vad jag hade varit med om och nu känner jag mig mest stolt över min och lagets prestation.

Du har nu ett första seniorkontrakt och en garanterad plats där du kan arbeta för att utvecklas som bandyspelare. Vad vill du utveckla som målvakt kommande åren?

– Jag vill bli bättre på allt, men jag vill framför allt bli säkrare i min roll att styra försvaret och kommunicera med framförallt backlinjen men också resterande i laget så det ska jag försöka jobba extra på.

olivia

TUMME SASONGSKORT VLBK BANNER


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln