VILLA KNÄCKTE BOLLNÄS TAKTIK

7 november 2015 17:00
4-2 (4-1)

VILLA KNÄCKTE BOLLNÄS TAKTIK

Bollnäs taktik med ett stort bollinnehav, höll den första halvleken.

I andra flyttade Villa upp fler spelare och till slut stod Villa som segrare mot Bollnäs med 4-2 i lördagens match på arenan i Lidköping.

Första halvleken blev exakt som Villas lagledning förutspått. Bollnäs höll bollen inom laget på den egna planhalvan och den första halvleken blev ur publikens synvinkel en lång gäspning.

Det var efter nio minuter i första halvleken som det första målet föll. Bollnäs fick en hörna och Christian Mickelsson satte den i mål bakom Jesper Thimfors och muren. 1-0 till Bollnäs.

Ju längre in på halvleken man kom så ökade chanserna för båda lagen. Något mer mål blev det dock inte, däremot taktiksnack i Villas omklädningsrum i halvtid. Nu manade tränaren Johan Sixtensson på sina spelare att fler skulle stöta högre upp.

–    Det var en jobbig första halvlek, eftersom de höll bollen i laget och vi fick jaga, sa Johan Sixtensson efter matchen.

–    Men vi sa att vi skulle kliva upp i andra halvlek och det gav också resultat. Nu visste vi att vi skulle orka jagaresten av matchen.

Mindre än en minut in i andra halvleken gav taktiken resultat. Johan Esplund fick en fin passning av Lars Fall och han kunde hårt sätta sitt hundrade mål i Villatröjan, bakom Bollnäs målvakt Niklas Prytz till 1-1.

Två minuter senare var Esplund igenom igen, men den gången räddade Prytz.

Efter ytterligare en och en halv minut fick Johan Esplund en gratischans, när Prytz missade ett utkast. Nu fick Prytz dock kapitulera när Esplund säkert satte 2-1, efter att Prytz först ha räddat ett skott från Daniel Andersson.

Nu böljade spelet fram- och-tillbaka och båda lagen hade chanser. Såväl Johan Esplund som Daniel Andersson och Jesper Eriksson hade riktigt feta chanser och efter nära 68 minuter kom utdelningen. Den här gången var det ingen av de senast nämnda som nätade, utan veteranen Jesper Bryngelsson. Lars Fall sände Daniel Andersson en genomskärare och ut från kanten slog han in bollen mot mål, där Bryngelsson kunde styra in bollen till 3-1.

I den 72:a minuten kom reduceringen. Även det här Bollnäsmålet kom i samband med en hörna.

Nu fick Bollnäs fart under skridskorna, men det bar sig inte bättre än att Villa gjorde ytterligare ett mål. Tim Persson satte 4-2 efter en fin passning från Johan Esplund.

-Det här var skönt, sa en av matchhjältarna, Johan Esplund efter matchen.

-Första halvleken var jobbig eftersom vi fick jaga hela tiden, men de hade inte så många chanser. I andra klev vi upp och då gick det ju bättre, sa Johan Esplund efter matchen med högt uppdragna mungipor.

En annan matchhjälte var Villas målvakt, Jesper Thimfors. Han gjorde flera svettiga räddningar.

–    Det var väldigt lite att göra i första halvlek och Bollnäs hade bara ett riktigt skott på mål, sa Thimfors efter matchen.

–    I andra halvlek blev det tätare mellan skotten och plötsligt kände jag att jag stod rätt i målet hela tiden och fick de flesta skotten rakt på mig.

Efter lördagens match har Villa tagit 7 poäng av 8 möjliga, ett resultat som såväl ledning som spelare har all anledning att vara nöjda över. Nästa gång har Villa Vänersborg på bortaplan, en uppgift som kräver fokusering och kamp från början till slut.

/ Anders Söderström.

Målskyttar

0-1 Christian Mickelsson, hörna 10
—–halvtid—–
1-1 Johan Esplund 46
2-1 Johan Esplund 49
3-1 Jesper Bryngelson (Daniel Andersson) 68
3-2 Christian Mickelsson (Per Hellmyrs), hörna 73
4-2 Tim Persson (Johan Esplund) 84

Utvisningar:
Villa Lidköping: Inga
Bollnäs: 1×10

Hörnor:
Villa Lidköping: 4
Bollnäs: 6

Publik: 2.904

Domare: .

Vinnande nummer i 50/50-lotteriet: 3987 (Vinst: 27.490 kr).
Vinnande presentkort "Skaraborgaren":

Villas laguppställning

6 Martin Karlsson
7 Lars Fall
8 Ludvig Johansson
10 David Karlsson
11 Tobias Backman
12 Tim Persson
20 Mattias Johansson
21 Jesper Bryngelson
22 Martin Andreasson
23 Filip Florén
24 Martin Johansson
65 Christian Älvegran
71 Johan Malmquist
75 Jesper Eriksson
79 Jon Karlsson
83 Daniel Andersson
88 Jesper Thimfors
89 Anton Sandsjö
91 Johan Esplund
92 Petter Björling